Het Repair Café in Oud-Beijerland opende zijn deuren op de nieuwe locatie, zelfs voor een fietsreparatie
Volledig scherm
PREMIUM
Het Repair Café in Oud-Beijerland opende zijn deuren op de nieuwe locatie, zelfs voor een fietsreparatie © Jeffrey Groeneweg

Alle kapotte dingen verzamelen! Repair Café Oud-Beijerland heeft een nieuwe, vaste stek

Het Repair Café in Oud-Beijerland heeft een nieuwe, vaste stek. Na het gedwongen zoektocht  naar een andere ruimte omdat de locatie ‘De Buren’ bij de stichting Zuidwester na vier jaar niet meer beschikbaar was, openden afgelopen zaterdag officieel de deuren van het ‘café’ in ‘De Open Waard’ van Alerimus.

 1. Kunstenaarscollectief speurt naar nieuwe plek: ‘Het moet ons ook worden gegund’
  PREMIUM

  Kunste­naars­col­lec­tief speurt naar nieuwe plek: ‘Het moet ons ook worden gegund’

  Alsof ze met het huis dat ze betrok meteen ook schatplichtig was aan de kunst en cultuur van de Hoeksche Waard. Zo’n veertig jaar geleden settelde Leonie Cassée zich in Goudswaard in het huis van dichter en performer Bram Roza. Toen haar maatschappelijke carrière het eenmaal toeliet, koos ze ervoor haar liefde voor kunst ook bestuurlijk uit te dragen en werd ze voorzitter van de Hoeksche Waardse Kunstenaars.
 2. Hoe een klein dorp het middelpunt van autominnend Nederland werd: ‘We beseffen nu hoe bijzonder het is’
  PREMIUM
  VIDEO

  Hoe een klein dorp het middelpunt van automin­nend Nederland werd: ‘We beseffen nu hoe bijzonder het is’

  Even was Heinenoord, het kleine plaatsje ten oosten van Oud-Beijerland, the place to be voor liefhebbers voor oldtimers. Uit alle hoeken van het land kwamen mensen zaterdag naar de loods van de gebroeders George en Marcel Wüst voor de eerst kijkdag voor de veiling van een megacollectie oude auto’s, allang uit de handel genomen auto-onderdelen en andere snuisterijen. ,,We beseffen nu pas hoe bijzonder het is.’’
 3. The Who, historisch Hoeksche Waard en Crosby, Stills, Nash & Young: Loek wisselt het allemaal af
  PREMIUM

  The Who, historisch Hoeksche Waard en Crosby, Stills, Nash & Young: Loek wisselt het allemaal af

  Hij is niet het type van de stoffige salongeleerde. Geschiedenis moet ‘ter leering ende vermaeck’ zijn. Dus schrijft Loek Dekker ‘even makkelijk’ over Het conscriptieoproer van Oud-Beijerland in 1813 als over rockband The Who. Na een wat late roeping is de Oud-Beijerlander een ‘swingende schrijver’ en ‘hippe historicus’ geworden die maar wat trots is op zijn bijdragen aan de zojuist verschenen Canon van de Hoeksche Waard.