Alissia Lock bij haar Balinese spulletjes.
Volledig scherm
Alissia Lock bij haar Balinese spulletjes. © Rosanne Buitendijk

Alissia ging ‘met gierende banden’ terug naar Bali voor haar inkopen en begon een eigen webshop

Een jaar geleden maakte Alissia Lock (25) uit Puttershoek samen met haar vriend Winfred een backpackreis door Bali. Ze zagen op Bali zóveel mooie, handgemaakte interieuraccessoires dat de twee de hele reis tegen elkaar zeiden: ,,Hier moeten we iets mee.”

Alissia werkt in het dagelijks leven in de thuiszorg. Maar sinds die reis naar Bali stopt ze veel tijd en liefde in haar webshop Moon Treasures. ,,Ik was op slag verliefd toen we op Bali in contact kwamen met lokale families die prachtige, handgemaakte woonaccessoires verkochten", vertelt Alissia

Drie maanden na hun eerste bezoek gingen ze 'met gierende banden' terug naar Bali, op inkoopreis. Een transporteur die de spullen naar Nederland verscheept en al het geregel rondom de invoer doet, was inmiddels gevonden. ,,We zijn toen een week lang echt gaan shoppen. Natuurlijk neem je dan een risico, want je weet niet of je de spullen ook weer verkoopt."

Container

Acht weken na dat tweede bezoek kwam de container vol dozen uit Bali eindelijk in Nederland aan. ,,Dat voelde echt als een XXL kerstfeest. We waren eindeloos aan het uitpakken. Als een wonder was alles nog heel." In haar webshop vind je nu schelpenkettingen, slingers, manden, kussens, gouden beeldjes in allerlei soorten en maten. ,,Dit was ik in Nederland nog niet tegengekomen."

Quote

Het zijn echt ambachts­lie­den met zoveel liefde voor wat ze doen

Haar ogen stralen als ze over haar Bali-avontuur praat. ,,De families die wij er hebben leren kennen, zijn zulke lieve mensen. Het zijn echt ambachtslieden met zoveel liefde voor wat ze doen."

Toen alle spullen binnen waren, moest de webshop ‘nog even’ opgezet worden. ,,Ik heb héél veel tijd gestopt in het fotograferen van de producten en het bouwen van de website. Dat hebben Winfred en ik helemaal zelf gedaan. Het is zeker niet iets wat je zomaar even doet, maar we zijn wel supertrots op het resultaat.”