De Agrimarkt in Oud-Beijerland
Volledig scherm
De Agrimarkt in Oud-Beijerland © Google Streetview

Agrimarkt: geen Jumbo, wél een extra Lidl in dorp

De Agrimarkt-supermarkt in Poortwijk III in Oud-Beijerland wordt tóch geen Jumbo. Aanvankelijk zou de 'gele supermarktketen' de vestiging overnemen en ook tot een eigen winkel verbouwen, maar omdat er aan het Koninginneplein in het dorp al een Jumbo is gevestigd heeft de keten overeenstemming bereikt met Lidl.

Daarmee krijgt de 'prijsvechter' naast de winkel aan de Burgemeester de Vries Broekmanlaan een tweede vestiging in Oud-Beijerland. Die vestiging blijft volgens Lidl 'gewoon' open als er een extra vestiging in het dorp komt.

De Agrimarkt gaat op 31 oktober dicht voor de verbouwing. De voorraad van de supermarkt gaat in de dagen voor de sluiting in de uitverkoop. Lidl heeft ruim een maand uitgetrokken voor de verbouwing. Begin december moet de gerenoveerde supermarkt open gaan in de wijk.

Personeel

Het huidige personeel van de Agrimarkt hoeft zich geen zorgen te maken over de toekomst. Zij worden namelijk door de nieuwe eigenaar 'overgenomen' en krijgen ook bij de Lidl dezelfde arbeidsvoorwaarden, meldt Jumbo.

  1. Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur
    PREMIUM
    video

    Bijzonder: Arjan (57) herdenkt overleden broer en rijdt de Alpe d’HuZes op zijn bakfiets...in een schuur

    Sinds de dood van zijn broer Ad (46) is Arjan Leeuwenburgh uit Blaaksedijk verslaafd. Aan zijn racefiets wel te verstaan. Zeven keer op rij deed hij mee aan Alpe d‘HuZes, hét fietsevenement op de Franse Alpentop tegen de slopende ziekte kanker die zijn broertje fataal werd. Door corona gaat zijn jaarlijkse ‘uitlaatklep’, die donderdag verreden zou worden, echter niet door. Tóch bedwingt hij ook dit jaar de Alpenreus: in een boerenschuur op een bakfiets.