Volledig scherm
Ahmed Aboutaleb steunt de Hoeksche Waard bij de Regiodeal. © ANP

Aboutaleb steunt Hoeksche Waard bij de Regio Deal

De Hoeksche Waard krijgt hulp van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb in de strijd om de Regio-Deal Zuid-Hollandse Delta.

Aboutaleb schrijft dat in een brief aan burgemeester Foort van Oosten van Nissewaard, een van de gemeenten waarmee de Hoeksche Waard de 'deal' heeft ingediend bij de Tweede Kamer.

,,Ik heb veel waardering voor deze kansrijke samenwerking die in korte tijd tot stand is gekomen. Door de ligging en kwaliteiten van de drie eilanden is dit partnerschap van grote toegevoegde waarde voor de regio als geheel'', zegt Aboutaleb.

De Regio Deal van de Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee en de eilanden op Voorne-Putten gaat over concrete plannen op het gebied van agrifood, arbeidsmarkt, duurzaamheid en landschap en toerisme. Met geld van het rijk, dat 180 miljoen euro heeft klaarliggen om aan meerdere 'deals' in Nederland te kunnen besteden, kan de 'polder' zich flink versterken, zo is de gedachte.

Duurzaamheid

Aboutaleb, burgemeester van de grote 'buurman' Rotterdam, is het daar dus roerend mee eens. Volgens hem kan de regio zich daardoor nog sneller ontwikkelen. Met name op het gebied van duurzaamheid ziet hij grote voordelen van de samenwerking tussen de eilanden. ,,De opgave die er ligt, kan geen enkele gemeente alleen oppakken'', stelt hij in zijn brief.