Volledig scherm
Wijnbar Vino D'Amigo opent binnenkort een tweede zaak aan de Voorstraat. © VICTOR VAN BREUKELEN

Aantal horecazaken in de Hoeksche Waard groeit met 10 procent

Hoewel het aantal uitgaansmogelijkheden voor de jeugd afneemt, zijn er wel meer eet- en drinkgelegenheden bijgekomen in de Hoeksche Waard.

De afgelopen acht jaar zijn er meer horecazaken bijgekomen . De Hoeksche Waard telde in 2012 nog zo'n 128 horecazaken. Dat zijn er momenteel 141, een groei van 10 procent.

Daarmee zit de Hoeksche Waard onder het gemiddelde. In heel Nederland steeg het aantal zaken met 16 procent. Veel ondernemers lijken geen brood meer te zien in een ouderwetse kroeg. In totaal verdwenen er in ons land zo'n 1600 cafés.

Nachtleven

Vorig jaar opende onder meer lunchroom The Lobby in Oud-Beijerland de deuren in het winkelpand aan de Scheepmakershaven. Aan het Vierwiekenplein is Bar Paco sinds enkele maanden een nieuw gezicht. Daarmee is het nachtleven in ieder geval wél een nieuwe bar rijker. Het doel van de ondernemers: de drukte bij café Het Hart in de Peperstraat verlichten. Geregeld is het bij beide zaken op zaterdagavond dringen geblazen.

Ook Numansdorp kan zich verheugen op een nieuwe zaak. Wijnbar Vino D'Amigo opent binnenkort een tweede zaak aan de Voorstraat. Op deze plek zat voorheen restaurant Tapperij Nr.32, die in april vorig jaar de deuren sloot.