Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

80-jarige Oud-Beijerlander krijgt boete voor doorrijden na ongeluk

Een 80-jarige Oud-Beijerlander heeft een voorwaardelijke boete van 1250 euro opgelegd gekregen omdat hij op een vrouwelijke fietser botste. Hij gaf geen voorrang.

De man reed weg van de plek van het ongeluk, terwijl het slachtoffer nog hulpeloos op de grond lag.

Op 14 september 2016 reed de man in zijn woonplaats op de Langeweg. Bij het afslaan met zijn auto raakte hij de vrouwelijke fietser, die door de klap onder andere een scheurtje in de schedel, een gebroken rib en kneuzingen opliep.

Quote

De vrouw was toen in goede handen en niet hulpeloos

Verdachte

De geschrokken Oud-Beijerlander spoedde zich vervolgens naar het naastgelegen autobedrijf Kooiman om hulp te halen. Een medewerker van het bedrijf bekommerde zich om het slachtoffer, in afwachting van de ambulance.

,,De vrouw was op dat moment in goede handen en niet hulpeloos. Ik ben daarop in mijn auto gestapt en naar huis gereden'', verklaarde de automobilist gisteren. ,,Enkele dagen later las ik in de krant dat de politie op zoek was naar de persoon die het ongeluk veroorzaakt had en was doorgereden. Toen meldde ik me bij de politie.''

Pogingen van de man om in contact te treden met het slachtoffer liepen daarna op niets uit. Tot een zaak leek het niet (meer) te komen, tot de man onlangs toch een dagvaarding kreeg.

Misdrijf

Het verlaten van de plek van het ongeval voordat medische hulp was gearriveerd, wordt door de rechtbank als misdrijf gezien, het niet verlenen van voorrang als een strafbaar feit.

De optelsom leidde tot een forse voorwaardelijke boete, met een proeftijd van twee jaar, waarbij de rechtbank rekening heeft gehouden met de leefsituatie van de man.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit de Hoeksche Waard? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief