Adrie Kegel.
Volledig scherm
PREMIUM
Adrie Kegel. © Jeffrey Groeneweg

60-plusser Adrie vond pas op late leeftijd haar roeping: ‘De dood hoort bij het leven’

Ze behoort niet tot het morrende gedeelte van de goegemeente dat zuchtend en kreunend naar zijn pensioen snakt. Adrie Kegel is een lichtend voorbeeld van een 60-plusser die op latere leeftijd haar roeping vond met Adrie Kegel Uitvaartbegeleiding.   

 1. Zwemmen kun je leren en verleren: natte gymlessen houden vaardigheden ook na behalen diploma op peil
  PREMIUM

  Zwemmen kun je leren en verleren: natte gymlessen houden vaardighe­den ook na behalen diploma op peil

  De proef, waarbij bovenbouwleerlingen van cbs De Bouwsteen in ‘s-Gravendeel eens per maand een natte gymles krijgen, wordt na twee jaar pauze vanwege corona opnieuw hervat. Geen overbodige luxe, aldus groepsleerkracht Wilko Vergeer die stelt dat de zwemvaardigheid bij basisschoolverlaters flink is afgenomen. ,Niet zo handig in zo’n waterrijke omgeving als de Hoeksche Waard.”
 2. Lokale boeren ontspringen de dans: ‘Tussen de rivieren is nog genoeg zoet water om te beregenen’
  PREMIUM

  Lokale boeren ontsprin­gen de dans: ‘Tussen de rivieren is nog genoeg zoet water om te beregenen’

  Akkerbouwers en fruittelers door het hele land kijken met angst en beven naar het weer. Zoals het ernaar uitziet, blijft het nog zeker tot einde van de week tropisch heet ‘zonder enige regen van betekenis’. De boeren in de Hoeksche Waard hebben echter geluk. Zij zijn omringd door voldoende zoet oppervlaktewater, waardoor een beregeningsverbod hier − vooralsnog althans − niet in de lucht hangt. ,,Al blijft het oppassen geblazen voor de intensiteit van de zon.”