1. Regen zit inleverdag boompjes en struiken dwars: ‘Of het weer heeft meegespeeld? Het was takkeweer’
  PREMIUM

  Regen zit inleverdag boompjes en struiken dwars: ‘Of het weer heeft meege­speeld? Het was takkeweer’

  Er hoefden geen verkeersregelaars te worden ingezet om de autostroom naar het erf van Piet Jansen in goede banen te leiden. Nee, het stond niet muurvast op de N217 bij de afslag naar de boerderij van de voorzitter van coöperatie HoekscheWaardDuurzaam even buiten ’s-Gravendeel. Slechts een handjevol inwoners van het eiland bracht bomen en struiken naar zijn hoeve Op de Hoek.
 1. Vader Jan en dochter Rianne maken succesvolle switch: autodealer Knoot nu De Vinyl Garage
  PREMIUM

  Vader Jan en dochter Rianne maken succesvol­le switch: autodealer Knoot nu De Vinyl Garage

  Meer dan veertig jaar schalde er muziek uit de transistorradio bij Peugeotdealer Knoot in Oud-Beijerland. Inmiddels zijn in het showroomgedeelte van weleer de auto’s vervangen door lp’s, cd’s, muziekmerchandise en rock- en popmemorabilia. Jan Knoot en zijn dochter Rianne runnen er De Vinyl Garage. En nee, bij binnenkomst schalt niet Master Mechanic van Johnny Winter uit de boxen.
 2. Hoe een klein dorp het middelpunt van autominnend Nederland werd: ‘We beseffen nu hoe bijzonder het is’
  PREMIUM
  VIDEO

  Hoe een klein dorp het middelpunt van automin­nend Nederland werd: ‘We beseffen nu hoe bijzonder het is’

  Even was Heinenoord, het kleine plaatsje ten oosten van Oud-Beijerland, the place to be voor liefhebbers voor oldtimers. Uit alle hoeken van het land kwamen mensen zaterdag naar de loods van de gebroeders George en Marcel Wüst voor de eerst kijkdag voor de veiling van een megacollectie oude auto’s, allang uit de handel genomen auto-onderdelen en andere snuisterijen. ,,We beseffen nu pas hoe bijzonder het is.’’