Volledig scherm
© BSR Agency

Roglic: Zonder Dumoulin moet ik in tijdrit tegen mezelf knokken

Primoz Roglic is klaar voor de klimtijdrit van morgen, de eerste individuele test voor de klassementsrenners na de openingstijdrit in Bologna. De Sloveen van Jumbo-Visma is zeker na de zege in de openingstijdrit favoriet in de lange tijdrit van Riccione naar San Marino over 34,8 kilometer.

,,Tom Dumoulin is er niet meer als belangrijkste concurrent. Wie dat nu is? Waarschijnlijk ikzelf”, keek Roglic vooruit naar de tijdrit. ,,Ik ben in m’n eentje en moet tegen mezelf knokken in die tijdrit.”

Waar ploegleider Jan Boven denkt dat de marges tussen de klassementsrenner klein zullen zijn, verwacht Roglic dat de tijdrit voor verschillen gaat zorgen. ,,Het wordt een beslissende dag voor de klassementsrenners.”

Roglic heeft een achterstand van 5.24 minuten op de Italiaan Valerio Conti, maar verdedigt een voorsprong van 35 seconden op de Brit Simon Yates en 39 seconden op de Italiaan Vincenzo Nibali.

Teamgenoot Jos van Emden denkt niet dat je de tijdrit van vorige week zaterdag in Bologna als indicatie kan nemen voor de tijdrit van morgen. ,,Het gaat niet in de minuten lopen, denk ik. Een halve minuut tot een minuut wel. Ik zie Yates het dichtst bij Primoz eindigen”, zegt Van Emden. ,,Yates is erg verbeterd in tijdritten, dat zagen we in Parijs-Nice, waar hij de tijdrit won.”

Van Emden zal zelf niet voluit gaan in de tijdrit om zich te sparen voor de zware ritten die nog gaan komen. Hij verwacht dat Roglic tijd kan pakken op zijn concurrenten. ,,Als Primoz een buitengewone tijdrit rijdt, kan hij ook zomaar twee minuten pakken. En hij is buitengewoon.’’

  1. Giro-baas sneert naar organisatie Tour: ‘We moeten onze ronde verdedigen’

    Giro-baas sneert naar organisa­tie Tour: ‘We moeten onze ronde verdedigen’

    De Tourstart staat nu gepland op 29 augustus. Daarna staan nog het WK, de Giro, de Vuelta en de belangrijkste klassiekers op het programma. Dat wringt. Giro-baas Mauro Vegni gaat ervan uit dat de Giro van 3 tot en met 25 oktober wordt verreden. ,,De Fransen verklaarden zelfs openlijk om de Giro van vier naar drie weekends in te korten, om zo meer ruimte op de kalender te krijgen. We moeten onze koers verdedigen.”