Eurosport IT on Twitter

Questo è un deficiente"... Non potremmo essere più d'accordo con @Ricvanmagren... 😕 #Giro102 | #EurosportCICLISMO https://t.co/LkQhHfIAqq

Onverlaat gooit fiets op de weg: fan redt Giro-renners

Een opvallend incident vandaag in de achttiende etappe in de Ronde van Italië. Een onverlaat gooide een kapotte fiets met los voorwiel op de weg vlak voordat drie renners van de kopgroep voorbij kwamen. Een oplettende omstander greep razendsnel in en raapte de fiets op. De renners konden veilig doorrijden. 

De Italiaanse renner Sacha Modolo, die in de zevende Giro-etappe opgaf, deelde op Twitter een video vanuit de hoek van de dader (zie onder). De dader zou zijn opgepakt. 

Damiano Cima won vandaag de rit. De renner van Nippo Vini Fantini was de snelste in de sprint van drie vluchters na 222 kilometer van Valdaora naar Santa Maria di Sala. Hij bleef de sprinters slechts enkele centimeters voor. De roze trui blijft om de schouders van Richard Carapaz uit Ecuador.

Een man raapt de fiets snel op en zo kunnen de renners doorrijden.
Volledig scherm
Een man raapt de fiets snel op en zo kunnen de renners doorrijden. © twitter.com/Eurosport_IT
  1. Giro-baas sneert naar organisatie Tour: ‘We moeten onze ronde verdedigen’

    Giro-baas sneert naar organisa­tie Tour: ‘We moeten onze ronde verdedigen’

    De Tourstart staat nu gepland op 29 augustus. Daarna staan nog het WK, de Giro, de Vuelta en de belangrijkste klassiekers op het programma. Dat wringt. Giro-baas Mauro Vegni gaat ervan uit dat de Giro van 3 tot en met 25 oktober wordt verreden. ,,De Fransen verklaarden zelfs openlijk om de Giro van vier naar drie weekends in te korten, om zo meer ruimte op de kalender te krijgen. We moeten onze koers verdedigen.”