Primoz Roglic.
Volledig scherm
Primoz Roglic. © EPA

Engels blijft hoopvol: ‘Roglic kan nog steeds de Giro winnen’

Ploegleider Addy Engels noemde het optreden van Primoz Roglic in de negentiende etappe van de Ronde van Italië hoopgevend. De Sloveense kopman van Jumbo-Visma kampte afgelopen weekend nog met maagklachten, maar deelde tijdens de slotklim in de groep favorieten zelfs wat ‘prikjes’ uit. 

Tijdwinst op rozetruidrager Richard Carapaz leverde het niet op. ,,Maar Primoz kan nog steeds de Giro winnen’', durfde Engels rustig te stellen.

‘’Hij heeft niet de grootste kansen, die heeft Carapaz. Maar samen met Vincenzo Nibali is hij de grootste bedreiger.’' Engels baseert zich onder mee op het optreden van Roglic in de klim van dinsdag naar Antholz. ‘’Daar was hij al net zo goed als Nibali. En vandaag deelt hij ook een paar prikjes uit. Maar verschillen waren er niet echt te maken. Daar was dit geen geschikte klim voor.’'

Zaterdag wacht de wellicht zwaarste bergetappe met vijf beklimmingen. ‘’Het wordt een helse dag, maar ik kijk er hoopvol naar, meer dan dat ik me zorgen maak’', vertelde Engels. Carapaz leidt het klassement met 1.54 voorsprong op Nibali en 2.16 op Roglic. ‘’Met de tijdrit van zondag heeft Primoz voorlopig betere papieren dan Nibali.’'

  1. Giro-baas sneert naar organisatie Tour: ‘We moeten onze ronde verdedigen’

    Giro-baas sneert naar organisa­tie Tour: ‘We moeten onze ronde verdedigen’

    De Tourstart staat nu gepland op 29 augustus. Daarna staan nog het WK, de Giro, de Vuelta en de belangrijkste klassiekers op het programma. Dat wringt. Giro-baas Mauro Vegni gaat ervan uit dat de Giro van 3 tot en met 25 oktober wordt verreden. ,,De Fransen verklaarden zelfs openlijk om de Giro van vier naar drie weekends in te korten, om zo meer ruimte op de kalender te krijgen. We moeten onze koers verdedigen.”