Volledig scherm
Pascal Ackermann won deze Giro al twee etappes in een massasprint. © EPA

Dit staat de renners te wachten in achtste etappe Giro d’Italia

Met een zo goed als vlakke rit tussen Tortoreto Lido en Pesaro (239 km) sloopt de Giro d’Italia vandaag voor de vijfde keer in acht dagen de 200 kilometer-grens. Voer uiteraard voor sprinter Pascal Ackermann, Elia Viviani, Caleb Ewan en Arnaud Démare. Volg de etappe de hele dag in ons liveblog.

Het peloton koerst vandaag bijna de hele dag langs de kust van de Adriatische Zee. Dat biedt mogelijk een kans op waaiers, want het belooft geen lekkere lentedag te worden in de regio Marche. Aan de finish in Pescara wordt regen voorspeld.

De langste etappe in de Giro begint met een haast eindeloze vlakke aanloop, waarna een heuvelachtige finale de sprintersploegen mogelijk nog kan ontregelen. Op de De Monte Della Mattera, de Monteluro en de Gabicce Monte zijn nog wat bergpunten te verdienen.

In de laatste 20 kilometer zijn er geen gecategoriseerde heuvels meer, maar toch blijft het op en af gaan. Na een afdaling komen de renners 2,5 kilometer voor de streep beneden, waarna in finishplaats Pesaro nog een paar verraderlijke bochten liggen op weg naar de eindstreep, zeker als de weg nat is.

De Italiaan Valerio Conti hoopt na afloop voor de derde dag deze Giro naar het podium te mogen om de roze trui op te halen. Beste Nederlander in het klassement is Sam Oomen op de tiende plaats.

Volledig scherm
Profiel etappe 8 Ronde van Italië, zaterdag 18 mei. ANP INFOGRAPHICS © AD Sportwereld