Een zware tijd voor hooikoortspatiënten.
Volledig scherm
Een zware tijd voor hooikoortspatiënten. © Shutterstock / Eva Foreman

Zware maand voor hooikoortspatiënten: graspollenseizoen op z’n piek

Vaseline aan de binnenkant van je neus smeren, pollenhorren voor de ramen en gewassen kleding niet buiten laten drogen. Wat tips voor mensen met een graspollenallergie, want er breekt voor hen een zware maand aan. De graspollen bloeien massaal door de natte tweede helft van mei en de temperaturen van 20 graden of meer de komende tijd.

 1. Uroloog scheidt feiten van fabels over vasectomie: ‘De eerste weken na de ingreep ben je nog vruchtbaar’
  PREMIUM

  Uroloog scheidt feiten van fabels over vasectomie: ‘De eerste weken na de ingreep ben je nog vruchtbaar’

  Een vasectomie (sterilisatie) voorkomt dat een man (meer) kinderen verwekt. Maar wat komt er eigenlijk kijken bij de ingreep? En wat als je later toch nog een kinderwens hebt? Uroloog Peter Dekuyper van het Academisch Ziekenhuis Maria Middelares in Gent geeft uitleg bij de knip in de zaadleiders: ,,Als je de ingreep laat doen, moet je er eigenlijk van uitgaan dat deze definitief is.’’
 2. Cha Chi Versaci geeft kinderen Playstations, zodat ze een jeugd krijgen die hij zelf nooit heeft gehad

  Cha Chi Versaci geeft kinderen Playstati­ons, zodat ze een jeugd krijgen die hij zelf nooit heeft gehad

  Arend (32) gaat door het leven als ‘Cha Chi Versaci’ en helpt kinderen die leven in armoede, in een instelling verblijven of een instabiele thuissituatie hebben. Met zijn stichting Gamen voor Kinderen zamelt hij geld in om kinderen een spelcomputer te geven. Tot nu toe al 65. ,,Ik ben dankbaar dat ik dit kan en mag doen. Ik ontvang veel mooie reacties, maar het gaat mij vooral om het inspireren van kinderen.”