Naast de standaard bijsluiter komt er één A4'tje waarin met icoontjes in één oogopslag duidelijk wordt waar je op moet letten bij het medicijn.
Volledig scherm
Naast de standaard bijsluiter komt er één A4'tje waarin met icoontjes in één oogopslag duidelijk wordt waar je op moet letten bij het medicijn. © Arie Kievit, symbolen College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG)

Zo gaat de nieuwe bijsluiter ‘voor dummies’ eruit zien: simpel met symbolen

Bijsluiters van medicijnen moeten simpeler en begrijpelijker worden. Naast de lange lap tekst die gebruikers van medicijnen nu krijgen, komt de belangrijkste informatie op één A4’tje, met veel iconen en begrijpelijke taal.

 1. Wat weet jij over zorgverzekeringen? Test je kennis!
  Quiz

  Wat weet jij over zorgverze­ke­rin­gen? Test je kennis!

  Zit fysiotherapie nu wel of niet in het basispakket? En wat is eigenlijk het verschil tussen een eigen bijdrage en eigen risico? Over je zorgverzekering nadenken is niet per se leuk, wel handig. Over een maandje worden de zorgpremies voor 2021 bekendgemaakt, dan kún je overstappen. Weet je nog hoe het zit allemaal? Om je kennis te testen, maakte deze site samen met de experts van Independer onderstaande quiz met 13 vragen. Test hier je kennis!
 1. Thomas en Jeroen livestreamen hun aquarium: 'We hebben zelfs merchandise'
  Play

  Thomas en Jeroen livestrea­men hun aquarium: 'We hebben zelfs merchandi­se'

 2. Dubbele autobrand in Breda, vuurwerk mogelijk de oorzaak
  Play

  Dubbele autobrand in Breda, vuurwerk mogelijk de oorzaak