Monique Holtvluwer ligt drie keer per week drie uur lang aan een dialyseapparaat in Meander Medisch Centrum in Amersfoort.
Volledig scherm
PREMIUM
Monique Holtvluwer ligt drie keer per week drie uur lang aan een dialyseapparaat in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. © Saskia Berdenis van Berlekom

Wie heeft een nier voor Monique (53)? Ze deed emotionele oproep: ‘Ik ben op zoek naar mijn grote held’

Al twee jaar lang ligt Monique Holtvluwer (53) uit Nijkerk drie keer per week urenlang aan een dialyseapparaat in Meander Medisch Centrum. De wachtlijst voor een donornier is lang en Holtvluwer is bang dat haar lichaam nog eens drie jaar dialyseren niet meer aankan. Ze deed een emotionele oproep op Facebook in de hoop dat iemand haar een nier wil afstaan. ,,Ik ben op zoek naar mijn grote held.”

 1. Ingmar (12) moest 6 dagen na geboorte onder het mes: nu zet hij zich in voor baby’s met hartproblemen
  Play
  PREMIUM
  video

  Ingmar (12) moest 6 dagen na geboorte onder het mes: nu zet hij zich in voor baby’s met hartproble­men

  Met een brede grijs zoeft Ingmar op zijn racefiets het pad af van de ingang van het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Omringd door 21 andere wielrenners: kindercardiologen, ic-verpleegkundigen, fysiotherapeuten en kinderartsen. De ploeg fietst voor Stichting Hartekind, die zich inzet voor kinderen met een aangeboren hartafwijking. Zoals de 12-jarige Ingmar uit Nijkerkerveen.