Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

Verraden je pupillen dat je verliefd bent?

Onze pupillen zijn niet altijd even groot en dat is heel normaal. Maar sommigen beweren dat als iemand naar jou kijkt en verliefd op je is, zijn of haar pupillen dan groter worden. Klopt dat? En waarom groeit of krimpt dat zwarte gaatje in ons oog eigenlijk? Martijn Peters, wetenschapsredacteur bij de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws, neemt de feiten onder de loep.

 1. Elke dag een of meer blikjes cola (zero) zoals Roger vroeger: hoe (on)gezond is dat nu eigenlijk echt?
  PREMIUM

  Elke dag een of meer blikjes cola (zero) zoals Roger vroeger: hoe (on)gezond is dat nu eigenlijk echt?

  Roger van Damme dronk vroeger - voor hij op zijn gezondheid begon te letten - 15 tot 20 blikjes Coca-Cola Zero per dag. Van Damme is een Nederlandse chef-kok, die een Michelinster in Antwerpen heeft en te zien is in verschillende Vlaamse tv-programma’s. Dat frisdrank niet gezond is, weten we, maar kan het kwaad als je elke dag één of meer blikjes drinkt? Is Coca-Cola Zero gezonder dan gewone cola? En tot hoeveel blikjes beperk je jezelf best? Voedingsexpert Eric De Maerteleire legt uit.
 2. Aantal graspollen piekt: welke middeltjes werken wel en niet tegen hooikoorts?
  PREMIUM
  met quiz

  Aantal graspollen piekt: welke middeltjes werken wel en niet tegen hooikoorts?

  Heb je de laatste dagen ook zoveel last van tranende ogen en niesbuien? Dat is normaal, want veel grassen hebben zich de afgelopen tijd prima kunnen ontwikkelen door het warme en vochtige weer. Dat betekent: hoge graspollenconcentraties en dus slecht nieuws voor mensen met hooikoorts. Vanaf woensdag is de kans op klachten twee weken lang het hoogst. Wat kan je doen tegen al dat gesnotter? En kun je het voorkomen? We zetten op een rij wat wél en vooral niet werkt.