Afgelopen juli organiseerde Trans Zorg Nu! een demonstratie in Amsterdam, tegen de wantoestanden in de transgenderzorg en voor een structureel ander systeem.
Volledig scherm
Afgelopen juli organiseerde Trans Zorg Nu! een demonstratie in Amsterdam, tegen de wantoestanden in de transgenderzorg en voor een structureel ander systeem. © Joris van Gennip

Transgenderzorgaanbieder Stepwork ligt onder vuur

Een van de grootste particuliere transgenderzorgaanbieders Stepwork ligt onder vuur en heeft faillissement aangevraagd. Dat meldt Zembla na recent onderzoek. Waar het bedrijf tot voor kort werd gezien als een van de redders binnen de transgenderzorg, blijkt het achter de schermen één grote chaos te zijn.

  1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

    Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

    Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.