Vanaf 2024 mogen supermarkten geen sigaretten meer verkopen en tankstations en gemakszaken vanaf 2030. Ziekenhuizen, artsen en KWF roepen op al eerder te stoppen met de verkoop van tabak.
Volledig scherm
Vanaf 2024 mogen supermarkten geen sigaretten meer verkopen en tankstations en gemakszaken vanaf 2030. Ziekenhuizen, artsen en KWF roepen op al eerder te stoppen met de verkoop van tabak. © Rob Engelaar

Supers, tankstations en kleine winkels negeren oproep om te stoppen met tabaksverkoop

Albert Heijn, Shell en gemakswinkels leggen de oproep van ziekenhuizen, patiëntenorganisaties en KWF Kankerbestrijding naast zich neer. Zij volgen niet het voorbeeld van Lidl, maar gaan door met de verkoop van sigaretten.

  1. Michiel viel 40 kilo af zonder naar de sportschool te gaan: ‘Vijf simpele aanpassingen in mijn leven’

    Michiel viel 40 kilo af zonder naar de sport­school te gaan: ‘Vijf simpele aanpassin­gen in mijn leven’

    Wanneer zijn vrouw komt te overlijden, gaat bij Michiel Soullié (40) de knop om. Als de enige overgebleven ouder van zijn zoon, moet hij nog even mee – en dus de nodige kilo’s kwijtraken. Ook wordt het tijd dat hij als verpleegkundig specialist een voorbeeldfunctie aanneemt voor zijn patiënten, vindt hij. Dat hij door een paar simpele aanpassingen in zijn leven in een half jaar tijd 40 kilo zou afvallen, had hij echter nooit verwacht. Zijn netwerk op LinkedIn staat evenzeer versteld.