Volledig scherm
PREMIUM
Stine Jensen (47) schrijft (kinder)boeken en essays. Vorig jaar presenteerde ze de serie Stine zoekt sterren op tv. © vpro

Stine Jensen kreeg een psychose tijdens yogaweek (en schreef er een boek over)

Drie uur per nacht slapen, uren mediteren, een hele dag teren op een paar appelschijfjes met notenpasta en kilometers lang geblinddoekt door een bos lopen. Na een traumatische ervaring tijdens een yogaweek schreef filosoof Stine Jensen een boek over de verleidingen en gevaren van spiritualiteit. Wat mag een goeroe wel en niet doen?

Stine Jensen wist dat ze uit haar comfortzone zou moeten komen tijdens de Kundalini-week in Frankrijk, maar hier werden de yogaprincipes wel heel ver doorgedreven. Toch probeerde ze haar weerstand te laten varen en zich over te geven aan het programma. 

  1. Beantwoord samen deze 36 vragen en je bent (weer) verliefd, aldus de wetenschap
    Liefdesrecept

    Beantwoord samen deze 36 vragen en je bent (weer) verliefd, aldus de wetenschap

    Of je nu al jaren samen bent of voor het eerst op date gaat, volgens de wetenschap is het mogelijk om verliefd te worden door 36 vragen te beantwoorden. Deze methode is al in de vorige eeuw ontwikkeld en getoetst door psycholoog Arthur Aron. Hij slaagde er zo'n 25 jaar geleden in om twee vreemden verliefd op elkaar te laten worden. Of beter gezegd: zes maanden na het onderzoek stapten de twee proefpersonen in het huwelijksbootje.