Afgelopen juni riep Philips alle slaapapneu-apparaten terug omdat ze schadelijk zouden zijn voor de gezondheid. Nu stelt de FDA dat ze mogelijk al veel langer kennis hadden van de gezondheidsrisico's.
Volledig scherm
Afgelopen juni riep Philips alle slaapapneu-apparaten terug omdat ze schadelijk zouden zijn voor de gezondheid. Nu stelt de FDA dat ze mogelijk al veel langer kennis hadden van de gezondheidsrisico's. © Lenneke Lingmont

‘Philips wist al jaren van schadelijkheid slaapapneu-apparaten’

Philips zou al veel langer hebben geweten dat hun slaapapneu-apparaten schadelijk waren voor de gezondheid, meldt het Financieele Dagblad naar een rapport van de FDA. De vier Nederlanders die het bedrijf aansprakelijk hebben gesteld, hebben hierdoor dan wel juridisch gezien een betere positie, maar goed nieuws is het niet per se.

  1. Aantal graspollen piekt: welke middeltjes werken wel en niet tegen hooikoorts?
    PREMIUM
    met quiz

    Aantal graspollen piekt: welke middeltjes werken wel en niet tegen hooikoorts?

    Heb je de laatste dagen ook zoveel last van tranende ogen en niesbuien? Dat is normaal, want veel grassen hebben zich de afgelopen tijd prima kunnen ontwikkelen door het warme en vochtige weer. Dat betekent: hoge graspollenconcentraties en dus slecht nieuws voor mensen met hooikoorts. Vanaf woensdag is de kans op klachten twee weken lang het hoogst. Wat kan je doen tegen al dat gesnotter? En kun je het voorkomen? We zetten op een rij wat wél en vooral niet werkt.