De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) maakt zich zorgen over de toename van het aantal palliatieve sedaties.
Volledig scherm
De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) maakt zich zorgen over de toename van het aantal palliatieve sedaties. © Getty Images

NVVE trekt aan de bel over toename palliatieve sedatie: ‘Moet geen sluiproute zijn voor euthanasie’

De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) maakt zich zorgen over de toename van het aantal palliatieve sedaties in Nederland. In zeven jaar tijd is dat aantal gestegen van 18 naar ruim 22 procent van alle sterfgevallen. Dat betekent dat inmiddels een op de vijf Nederlanders overlijdt nadat de dokter palliatieve sedatie heeft toegepast. 

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.