De boosterprik voor de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij in Gouda. Een medewerkster zet de prik bij Cor Verhulsdonk.
Volledig scherm
PREMIUM
De boosterprik voor de bewoners van zorgcentrum De Hanepraij in Gouda. Een medewerkster zet de prik bij Cor Verhulsdonk. © Pim Mul

Nijpende situatie in verpleeghuizen door corona: ‘Doen alles om niet te hoeven sluiten’

Zorgmedewerkers in verpleeghuizen weten wat hard werken is, maar nu schiet de werkdruk wel pijlsnel omhoog. Coronabesmettingen onder bewoners én medewerkers eisen hun tol. ,,We doen alles om de deuren niet te hoeven sluiten.”

  1. Invloedrijke boeddhistische monnik Thich Nhat Hanh (95), die mindfulness populair maakte, overleden

    Invloedrij­ke boeddhisti­sche monnik Thich Nhat Hanh (95), die mindful­ness populair maakte, overleden

    De boeddhistische zenleraar, monnik, schrijver en vredesactivist Thich Nhat Hanh is zaterdag op 95-jarige leeftijd in Vietnam overleden. Thich Nhat Hanh geldt wereldwijd als een van de meest invloedrijke boeddhisten en als de man die mindfulness in het Westen introduceerde. Hij schreef meer dan honderd boeken over onder meer meditatie, waarvan vele ook in het Nederlands zijn vertaald.
  2. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

    Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

    Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.