Volledig scherm
PREMIUM
© Charlotte Dumortier

Mindful seks: zen en meer zin

Mindfulness is een beproefde techniek tegen stress. Je kunt aandachtig eten, drinken en joggen, dus waarom zou je geen mindful seks hebben? Journalist Lene Kemps duikt de boeken in op zoek naar antwoorden.

Het lijkt wel een toverwoord: mindfulness, en in zekere zin is het dat ook. De beproefde techniek kwam overwaaien uit het boeddhisme en biedt soelaas in tijden van stress. De essentie is om elke seconde en elke gewaarwording bewust mee te maken. Om je hoofd niet te laten vollopen met gepieker. Mindfulness helpt je afstand te nemen van het getater in je bovenkamer, je gedachten te zien als wolken die voorbijdrijven en niet als waarheden die zijn gebeeldhouwd in steen.

  1. Beantwoord samen deze 36 vragen en je bent (weer) verliefd, aldus de wetenschap
    Liefdesrecept

    Beantwoord samen deze 36 vragen en je bent (weer) verliefd, aldus de wetenschap

    Of je nu al jaren samen bent of voor het eerst op date gaat, volgens de wetenschap is het mogelijk om verliefd te worden door 36 vragen te beantwoorden. Deze methode is al in de vorige eeuw ontwikkeld en getoetst door psycholoog Arthur Aron. Hij slaagde er zo'n 25 jaar geleden in om twee vreemden verliefd op elkaar te laten worden. Of beter gezegd: zes maanden na het onderzoek stapten de twee proefpersonen in het huwelijksbootje.