Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

‘Mijn dochter (15) heeft condooms, is dat normaal?’ Onze expert geeft antwoord

Vraag het onsOns panel van deskundigen beantwoordt al je persoonlijke vragen. Over lijf en leden, hart en ziel. Ook een vraag? Mail naar zo@dpgmedia.nl. Deze week antwoord op de vraag: Mijn dochter (15) heeft al condooms op haar kamer, is dat normaal? 

Psycholoog Steven Pont
Er is een lichte neiging van ouders om in hun 15-jarige dochter nog steeds hun 11-jarige kind te zien en een lichte neiging bij 15-jarige meisjes om zichzelf al als 18-jarige te beschouwen. In het contact tussen beiden moet dus een relatieve leeftijd van zo’n zeven jaar worden overbrugd. Nu is het wel zo dat het normaal is voor een meisje van 15 jaar om met seksualiteit bezig te zijn. 

  1. Beantwoord samen deze 36 vragen en je bent (weer) verliefd, aldus de wetenschap
    Liefdesrecept

    Beantwoord samen deze 36 vragen en je bent (weer) verliefd, aldus de wetenschap

    Of je nu al jaren samen bent of voor het eerst op date gaat, volgens de wetenschap is het mogelijk om verliefd te worden door 36 vragen te beantwoorden. Deze methode is al in de vorige eeuw ontwikkeld en getoetst door psycholoog Arthur Aron. Hij slaagde er zo'n 25 jaar geleden in om twee vreemden verliefd op elkaar te laten worden. Of beter gezegd: zes maanden na het onderzoek stapten de twee proefpersonen in het huwelijksbootje.