Megavaccinatieprogramma in de maak: 6,5 miljoen inentingen nodig voor ouderen en zieken

VACCINATIE-STRATEGIE / videoOm 60-plussers, zorgpersoneel en zieken in te enten, heeft Nederland  zeker 6,5 miljoen vaccins nodig. Omdat er niet direct genoeg doses zijn, krijgen de oudste mensen met ernstige aandoeningen voorrang. Als zij te zwak zijn voor een prik kunnen mensen in de directe omgeving ingeënt worden, die ‘vaccinbubbel’ beschermt hen dan. 

 1. De Jonge: ‘Geen indirecte vaccinatieplicht, wél mogelijk meer vrijheid voor gevaccineerden’
  Play
  VIDEO

  De Jonge: ‘Geen indirecte vaccinatie­plicht, wél mogelijk meer vrijheid voor gevacci­neer­den’

  Volgens zorgminister Hugo de Jonge komt er geen ‘indirecte vaccinatieplicht’ in de strijd tegen het coronavirus. Wel zou het kunnen dat gevaccineerden meer vrijheden krijgen dan mensen die nog niet zijn ingeënt. Regeringspartij VVD sluit ‘indirecte dwang’ niet uit: wie zich niet laat vaccineren, mag dan bijvoorbeeld niet naar binnen in overheidsgebouwen of naar evenementen.
 2. Gegijzeld: ‘Door een oogziekte word ik langzaamaan blind’

  Gegijzeld: ‘Door een oogziekte word ik langzaam­aan blind’

  ,,Ik was flabbergasted toen ik hoorde dat ik blind zou worden”, aldus motivational speaker en ondernemer Joost Rigter in de podcast Gegijzeld met Arjan Erkel. Joost werkte erg lang in de horeca als gastheer en had de grote droom om zelf ooit een restaurant te beginnen. Totdat een ziekte aan zijn oog ervoor zorgde dat zijn leven een enorme wending kreeg. De twee heren spreken over hoe om te gaan met zo’n ziekte en hebben het nog over een hoop andere dingen.