Meer corona-infecties, komt er een zomergolf aan? ‘Staan er beter voor dan vorig jaar’

zes vragenNu het festivalseizoen losbarst en corona vergeten lijkt, neemt het aantal besmette mensen toch wat toe. Al zou een ‘zomergolf’ geen reden tot paniek moeten zijn. ‘We staan er beter voor dan vorig jaar.’ Zes vragen over het coronavirus en de aanpak voor het najaar.

 1. Aantal corona-infecties stijgt: ‘Moeilijk te voorspellen of we aan vooravond van nieuwe golf staan’
  Play
  coronaplan herfst

  Aantal corona-infecties stijgt: ‘Moeilijk te voorspel­len of we aan vooravond van nieuwe golf staan’

  Om open te kunnen blijven als het coronavirus weer opleeft, komen er per branche ‘maatregelenladders’: van lichte ingrepen - looproutes en spatschermen - tot zware restricties, zoals het coronatoegangsbewijs. Voor een bredere blik op de crisisaanpak wordt ex-GroenLinks-leider Jolande Sap aangesteld als voorzitter van het nieuwe Maatschappelijk Impact Team (MIT).
 2. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’