Joop van Lienden is als bedrijfsleider betrokken bij de activiteiten van Ski & Snowboard Xperience. Als voormalig kankerpatiënt weet hij maar al te goed wat voor impact deze ziekte heeft.
Volledig scherm
PREMIUM
Joop van Lienden is als bedrijfsleider betrokken bij de activiteiten van Ski & Snowboard Xperience. Als voormalig kankerpatiënt weet hij maar al te goed wat voor impact deze ziekte heeft. © Josh Walet

Joop (50) was lichamelijk ‘hélemaal afgebroken’ na strijd tegen kanker, nu gaat hij urenlang snowboarden

24 uur lang snowboarden, om geld in te zamelen voor een goed doel tegen kanker. ,,Het zal vooral mentaal zwaar worden’’, verwacht Joop van Lienden, bedrijfsleider van Ski & Snowboard Xperience. Toch heeft hij voor hetere vuren gestaan: hij overleefde zelf kanker. 

  1. CBS: vrouwen boven 55 krijgen dubbel zoveel mantelzorg als mannen

    CBS: vrouwen boven 55 krijgen dubbel zoveel mantelzorg als mannen

    Vrouwen van 55 jaar en ouder krijgen ongeveer twee keer zoveel hulp van mantelzorgers als mannen. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijfert dat 13 procent van de vrouwen en 6 procent van de mannen in de leeftijdsgroepen boven de 55 jaar mantelzorg ontvangt. Onder die noemer vallen uiteenlopende vormen van onbetaalde hulp door familieleden, vrienden, buren of andere bekenden, van hulp bij medische zaken tot autoritjes naar de kapper of de supermarkt.