Een insulinesensor. De sensor controleert of de glucosewaarde van een diabetes-patiënt met type 1 niet te hoog of te laag is. De sensor is een alternatief voor de vingerprik.
Volledig scherm
Een insulinesensor. De sensor controleert of de glucosewaarde van een diabetes-patiënt met type 1 niet te hoog of te laag is. De sensor is een alternatief voor de vingerprik. © ANP KOEN VAN WEEL

Diabetespatiënt over uitvinding insuline 100 jaar geleden: ‘Is uiteindelijk geen genezing’

Prikken, meten en afwegen. Leven met diabetes is een topsport. Daar weet Ronnie van der Linden (30) als patiënt met diabetes type 1 alles van. Hij is een van de 1,2 miljoen Nederlanders met diabetes, waarvan 110.000 type 1 hebben. Dankzij de behandeling van diabetes type 1 met insuline, dit jaar precies honderd jaar geleden, zijn er miljoenen levens gered. Zo ook die van hem.

  1. Twijfel je of vaccinatie verstandig is omdat je aandoening hebt? Expert geeft duidelijkheid

    Twijfel je of vaccinatie verstandig is omdat je aandoening hebt? Expert geeft duidelijk­heid

    Met de stijgende besmettingscijfers nemen ook de vragen toe over de werking van het vaccin, een mogelijke boosterprik en de werking van antistoffen. Topspecialisten van het Rotterdamse MC geven daarom antwoord op al jullie vragen. Deze keer: Een griepprik werd mevrouw Starrenburg afgeraden omdat zij een hoge dosering prednison gebruikt. Wat is wijsheid als het aankomt op vaccineren voor haar en anderen met een onderliggende ziekte of aandoening.