De Alternatieve Vierdaagse: vertrek waar jij wilt!
WandelspecialDe Vierdaagse van Nijmegen gaat vanwege covid-19 niet door. Maar de Alternatieve Vierdaagse van 2020 was een succes en krijgt daarom dit jaar een vervolg. Download de app en vertrek waar jij wilt!
Wanneer is de Alternatieve Vierdaagse?
Van 20 tot en met 23 juli. Je kiest 5, 10, 20, 30, 40 of 50 kilometer, en die afstand doe je alle vier de dagen volgens een traject dat je zelf kiest. Je gaat alleen of in een groepje, conform de regels van het RIVM.
Wat doet de app?
De Alternatieve Vierdaagse-app, te downloaden tot en met 20 juli (de eerste dag), registreert de gewandelde kilometers met behulp van de gps-functie. De app legt vervolgens vast dat je vier keer je target hebt gehaald. Maar de app biedt meer: wandeltips, nieuws. Je kunt hem blijven gebruiken, ook bij volgende wandel events. Heb je hem nog van 2020, dan is downloaden niet nodig; je krijgt een update. Meestal gaat dat vanzelf.
20.841 deelnemers telde de Alternatieve Vierdaagse in 2020. Van hen finishten er 20.373.
62% koos in 2020 voor de 10 kilometer; 24% voor 20, 10% voor 30, 3% voor 40 en 1% voor 50 kilometer.
Schrijf ik me ook in via de app?
De bedoeling is dat je je inschrijft via de site dealternatievevierdaagse.nl. Bij het openen van de app vul je het opgegeven e-mailadres in, waarna het account tot stand komt. Maar inschrijven kan ook vanuit de app, bijvoorbeeld als je je op het laatste moment opgeeft. Nadeel: dan kun je geen medaille bestellen.
Er is toch een Vierdaagsekruis?
Dat krijg je in 2021 helaas niet. Dat is een officiële koninklijke onderscheiding, en dit jaar voldoen we niet aan de regels om die te mogen ontvangen. Wel kun je bij de inschrijving op de site – dus niet in de app – kiezen voor een pakket met (eventueel) wandelartikelen en een medaille voor als je je targets haalt. Een aandenken. Bij 5, 10 en 20 km hoort een zilveren, bij 30, 40 en 50 km een gouden medaille. Een medaille kost 9,95 euro (KWBN-leden met 1 euro korting). Gratis meedoen kan ook, dan zonder medaille.
Waarom deze Alternatieve Vierdaagse?
‘Wandelen brengt je verder’, is het motto. De Koninklijke Wandelbond Nederland (KWBN) wil zoveel mogelijk mensen in beweging brengen en wandelen is de meest laagdrempelige en duurzame manier. Het kost niets en geeft energie. Wandelen zorgt voor verbinding met jezelf en anderen.
Verbinding met anderen... Geen massa’s wandelaars om je heen om contact mee te leggen.
Het is niet anders. Foto’s uploaden in de app kan helaas niet, maar de KWBN hoopt dat je beelden en ervaringen plaatst op sociale media met #dealternatievevierdaagse als hashtag. Kijk ook af en toe op wandel.nl, alles staat in het teken van de Alternatieve Vierdaagse.
Waar moet ik die dagen extra op letten?
Je loopt op eigen risico, er zijn geen verzorgingsposten. Hou er rekening mee. Wees realistisch over wat je aankan.
Kan ik lopen voor een goed doel?
Dat kan zeker, raadpleeg de site.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Lieve Debby: ‘Als we ’s morgens zin hebben in een vluggertje weigert mijn jongeheer’
-
PREMIUMMet video
Die rare stofjes zitten niet voor niets in jouw deodorant
Wie de informatie op deodorant of crème bestudeert, ziet een lijstje met tongbrekers: ingrediënten met onheilspellende namen. Is bijvoorbeeld aluminiumchloride niet schadelijk? Scheikundige Heleen Kibbelaar legt het uit. -
PREMIUM
Hoe ontstaat MS? ‘Meeste mensen krijgen eerste verschijnselen rond hun 30ste’
Vandaag is het Wereld MS Dag. Wat zijn de symptomen van MS - voluit multiple sclerose - en kun je ooit genezen van deze chronische auto-immuunziekte? Prof. Dr. Guy Laureys, neuroloog in het Universitair Ziekenhuis Gent, geeft uitleg over het ziekteverloop. ,,Er is een genetische component, maar ook omgevingsfactoren kunnen het risico op MS vergroten.” -
PREMIUM
Je wordt er niet high of stoned van, maar medicinale paddenstoel kan wel bijdragen aan genezing
Medicinale paddenstoelen zijn in opkomst. Soorten als de pruikzwam en vuurzwam zouden bij verschillende aandoeningen kunnen helpen. In hoeverre zijn deze gezondheidsvoordelen te staven? We leggen het microbioloog Johan Baars en natuurgeneeskundig therapeut Peter van Ineveld voor. -
PREMIUM
FC Twente-prof ‘geneest’ van tinnitus, experts sceptisch: ‘Vraagtekens bij dure behandeling’
Kno-artsen en audiologen waarschuwen voor misleidende berichten dat tinnitus ‘te genezen zou zijn’. Bij de Tinnitus Academie in Enschede loopt het storm nadat FC Twente-speler Michal Sadilek vertelde dat hij dankzij die academie verlost is van de piep in zijn oor. De methode die deze organisatie gebruikt is ‘klassieke kwakzalverij’, zegt de Vereniging tegen de Kwakzalverij. De Tinnitus Academie nodigt de criticasters in dit verhaal uit om een maand lang mee te lopen.
-
Vogelpoep en insectenresten zijn hardnekkig, maar met dit trucje is je auto zo weer schoon
-
-
-
Kun je dat contract van die gehaaide telefonische verkoper nog ongedaan maken?
‘Nee’ zeggen tegen een getrainde, telefonische verkoper is niet altijd makkelijk. Zeker niet als een energiebedrijf dolgraag een contract met je wil afsluiten. In deze rubriek legt Consumentenbond-redacteur en onderzoeker Marco van ’t Woudt je rechten als consument uit. Deze week: er is je een contract aangepraat, wat nu? -
column
‘Ooh dat heb ik ook meegemaakt!’: dit moet je wel en niet zeggen voor een fijner gesprek
Een goed gesprek voer je met z’n tweeën, maar als de een maar wat graag op zijn praatstoel kruipt en de ander amper zijn mond opentrekt dan is de balans ver te zoeken. Gedragspsycholoog Chantal van der Leest kent een oefening die ons helpt om betere gesprekspartners te worden.