Chermaine (35) leeft nog tien jaar na diagnose en promoveert op haar zeldzame longziekte

videoChermaine Kwant was 25 jaar toen ze na een kerstdiner met een herseninfarct in het ziekenhuis terechtkwam. Daar hoorde ze dat ze een zeldzame longziekte had en niet lang meer zou leven. Onvoorstelbaar op haar leeftijd. Tien jaar later is ze er nog steeds. Sterker en gezonder dan ooit. Met de titel doctor in zicht en haar boek Een ontiegelijke lange adem  dat komende week uitkomt. 

 1. Is het raar dat ik orale seks fijner vind dan penetratie?
  lezersvraag

  Is het raar dat ik orale seks fijner vind dan penetratie?

  Voor mannen is penetratieseks misschien wel het fijnst, maar geldt dat ook voor vrouwen? Orale seks zou best ook eens het hoofdgerecht van een vrijpartij mogen zijn, zegt seksuoloog Minke de Boer naar aanleiding van de vraag van een vrouwelijke lezer: ‘Is het raar dat ik orale seks fijner vind dan penetratie?’ In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen iedere week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.
 2. Vrienden komen in actie na twee zelfdodingen binnen dezelfde groep: ‘Genoeg is genoeg’

  Vrienden komen in actie na twee zelfdodin­gen binnen dezelfde groep: ‘Genoeg is genoeg’

  De hechte vriendengroep van Tim Zuidberg werd tot twee keer toe overvallen door intens verdrietig nieuws. Hoewel het voor de buitenwereld goed leek te gaan, zagen twee vrienden uit zijn groep de afgelopen jaren geen uitweg meer. Samen met zijn vrienden heeft Tim nu een stichting opgericht om mentale gezondheid onder jongvolwassenen bespreekbaar te maken. ‘We willen dat het normaal wordt om je gevoelens te uiten, dat is dapper.’
  Leiden, Oegstgeest