Medewerkers van de NVWA ruimen kippen op een pluimveebedrijf.
Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van de NVWA ruimen kippen op een pluimveebedrijf. © Rob Engelaar

Belang volksgezondheid onderschat: ‘Boerenbedrijven overtreden massaal regels voor vaccineren dieren’

De risico’s van dierziekten voor de mens worden te licht ingeschat. Economische en boerenbelangen krijgen voorrang boven de bescherming van de gezondheid van mensen. 

1 reactie

 • Jan Bos

  1 jaar geleden
  Wat een goed stuk! In Nederland hebben we naar mijn mening van oudsher het belang van de boeren met stip op de eerste plaats gezet. En dit ook nog eens héél ruim gesubsidieerd. Feit is dat volksgezondheid ten tijde van de Q-koorts door landbouwminister Gerda Verburg niet serieus is genomen. Daarnaast kan een kind begrijpen dat met de massale geconcentreerde aantallen vee in ons land, het geen kwestie is óf maar wanneer het fout gaat. Stuitend om de reacties van NVWA, VWS en LNV te lezen.
 1. Cha Chi Versaci geeft kinderen Playstations, zodat ze een jeugd krijgen die hij zelf nooit heeft gehad

  Cha Chi Versaci geeft kinderen Playstati­ons, zodat ze een jeugd krijgen die hij zelf nooit heeft gehad

  Arend (32) gaat door het leven als ‘Cha Chi Versaci’ en helpt kinderen die leven in armoede, in een instelling verblijven of een instabiele thuissituatie hebben. Met zijn stichting Gamen voor Kinderen zamelt hij geld in om kinderen een spelcomputer te geven. Tot nu toe al 65. ,,Ik ben dankbaar dat ik dit kan en mag doen. Ik ontvang veel mooie reacties, maar het gaat mij vooral om het inspireren van kinderen.”
 2. Vrienden komen in actie na twee zelfdodingen binnen dezelfde groep: ‘Genoeg is genoeg’

  Vrienden komen in actie na twee zelfdodin­gen binnen dezelfde groep: ‘Genoeg is genoeg’

  De hechte vriendengroep van Tim Zuidberg werd tot twee keer toe overvallen door intens verdrietig nieuws. Hoewel het voor de buitenwereld goed leek te gaan, zagen twee vrienden uit zijn groep de afgelopen jaren geen uitweg meer. Samen met zijn vrienden heeft Tim nu een stichting opgericht om mentale gezondheid onder jongvolwassenen bespreekbaar te maken. ‘We willen dat het normaal wordt om je gevoelens te uiten, dat is dapper.’
  Leiden, Oegstgeest