Liesbeth Werensteijn knipt het lint door en opent daarmee de tentoonstelling over leven met long covid. Achter haar staat Gerian Alofs die de foto's maakte.
Volledig scherm
PREMIUM
Liesbeth Werensteijn knipt het lint door en opent daarmee de tentoonstelling over leven met long covid. Achter haar staat Gerian Alofs die de foto's maakte. © Privéfoto

Afscheid van corona? Niet voor Liesbeth: ‘Duizenden met long covid mogen niet worden vergeten’

Ineens kon ze geen televisie meer kijken. Het geluid en de beelden bezorgden haar prikkels die ze niet langer verdroeg. Puzzelen? ,,No go.’’ Zelfs praten was te vermoeiend. Daardoor waren telefoontjes van familie en vrienden haar teveel. In oktober 2020 was voor Liesbeth Werensteijn (1969) uit Houten het leven vóór corona plots heel ver weg.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?