Rianne van Houwelingen met haar dochter Jara. Tijdens haar zwangerschap werd ze uiteindelijk thuis behandeld voor extreme zwangerschapsmisselijkheid.
Volledig scherm
PREMIUM
Rianne van Houwelingen met haar dochter Jara. Tijdens haar zwangerschap werd ze uiteindelijk thuis behandeld voor extreme zwangerschapsmisselijkheid. © Victor van Breukelen

Zwanger, extreem misselijk en uitgedroogd, maar Rianne (34) mag thuis behandeld worden

De eerste zwangerschap van Rianne van Houwelingen (34) verliep verre van vlekkeloos. Ze was extreem misselijk en belandde meerdere malen in het ziekenhuis met uitdrogingsverschijnselen. Bij de tweede zwangerschap ging het weer mis. Alleen dit keer kon ze thuis herstellen.

 1. Halfzussen Linda en Vera ontdekten het geheim van hun ouders: verwekt door spermadonor
  PREMIUM

  Halfzussen Linda en Vera ontdekten het geheim van hun ouders: verwekt door spermado­nor

  Het scannen op straat gaat altijd door. Lijkt die haardos nou op de mijne, herken ik die oogkleur? Iedereen kan wel familie zijn van Linda Sprado (48) en Vera de Lange (39). Drie jaar geleden kwamen ze erachter dat ze verwekt zijn door dezelfde spermadonor. Samen schreven ze het boek Schaduwfamilie, over die altijd onzeker blijvende kant van hun identiteit. „Wensouders moeten denken vanuit het belang van het kind.”
 2. Na de bevalling ontlasting verliezen: ‘Grootste fabel is dat weinig vrouwen er last van hebben’
  moedermisère

  Na de bevalling ontlasting verliezen: ‘Grootste fabel is dat weinig vrouwen er last van hebben’

  Er zijn van die verwachtingen over het moederschap die niet bepaald uitkomen als het eenmaal zo ver is. Soms sta je zelfs compleet versteld van wat er met jou als mens, met je lijf of in je omgeving gebeurt. Iedere week lees je in deze rubriek wat niemand je vooraf vertelde over moeder zijn, maar wat je graag had willen weten. Dit keer: incontinentie van ontlasting (fecale incontinentie) na de bevalling.