voorlezen gezin
Volledig scherm
voorlezen gezin © Getty Images/Maskot

Voorlezen? Dit zijn de opvallendste, nieuwste prentenboeken

KinderboekenrecensieGieren van het lachen om een beer die zich probeert te verstoppen. Of met je kind praten over ijs dat smelt waardoor de dieren natte poten krijgen. Prentenboeken zijn vaak luchtig, maar kunnen ook over serieuzere onderwerpen gaan. Kinderboekenrecensent Jaap Friso selecteerde een aantal opvallende nieuwe prentenboeken.

 1. Traumatische bevalling: ‘Ik zei steeds dat het niet meer ging, en dacht: dat zegt natuurlijk iedereen’

  Traumati­sche bevalling: ‘Ik zei steeds dat het niet meer ging, en dacht: dat zegt natuurlijk iedereen’

  ,,Alles ging mis. De ruggenprik lukte twee keer niet, de baby lag omgedraaid, ik viel flauw tussen de weeën door. Ik zei steeds dat het niet meer ging, en dacht: dat zegt natuurlijk iedereen die ligt te bevallen.” Nieuwe onderzoeksresultaten bevestigen wat de wetenschap al wist: 10 procent van de vrouwen ervaart de bevalling als traumatisch. Hoe gebruik je die kennis als zwangere?
 2. Janneke, haar broer en zijn man krijgen eindelijk een kindje: 'Uniek in Nederland'
  PREMIUM

  Janneke, haar broer en zijn man krijgen eindelijk een kindje: 'Uniek in Nederland'

  Al vrij snel na hun eerste ontmoeting wisten Jorrit Ettema (41) en Martijn Deterink (43) het zeker: ze wilden een kindje. Dertien jaar lang beheerste de vurige wens van ouderschap hun leven. Die wens gaat nu eindelijk in vervulling. Dankzij Janneke, de zus van Martijn die draagmoeder is en Joyce, een gezamenlijke vriendin die een eicel heeft gedoneerd. „Er zijn mensen die zeggen: ‘Waarom doe je dit?’”