Jeugdbeschermingsinstelling JVV plaatste twee kinderen onterecht uit huis.
Volledig scherm
PREMIUM
Jeugdbeschermingsinstelling JVV plaatste twee kinderen onterecht uit huis. © Ilse van Kraaij

Twee kinderen onterecht uit huis geplaatst: ‘Het gaat blijkbaar niet om hen, maar om gelijk krijgen’

De jeugdbeschermingsinstelling Jeugd Veilig Verder (JVV) heeft twee Eindhovense jongetjes onterecht uit huis geplaatst. De rechter heeft ingegrepen en de twee met hun moeder en stiefvader herenigd. Maar het gezin leeft in angst: JVV gaat in hoger beroep.

  1. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

    Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

    Meer dan de helft van de jonge vrouwen (52 procent) was naar eigen zeggen slachtoffer van seksueel grensoverschrijdend gedrag het afgelopen jaar. Dat melden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) deze week. Protect your daughters. Educate your sons, zingt het rond op social media, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.
  2. Ouders van vroege vogels: zondag is het zomertijd en zo doe je er je voordeel mee

    Ouders van vroege vogels: zondag is het zomertijd en zo doe je er je voordeel mee

    Aanstaande zondag lever je een uurtje slaap in, en als beloning krijg je een langere, lichte lenteavond. Ouders met jonge baby’s die al maanden in de weer zijn met sussen, wiegen, in slaap voeden, laten huilen, witteruismachines, smart wiegjes, steeklakentjes of inbakerzakjes zullen zich afvragen: wat doet die zomertijd met mijn baby’s slaapritme? Huisarts en slaapdeskundige Nicole Huijsman van Sleep like Rosie geeft advies.