Getty Images/PhotoAlto
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images/PhotoAlto

Peuters timide in coronatijd? ‘Mijn jongste zegt zijn vriendjes geen gedag meer’

Gezelschappen, familiereünies of een verjaardagspartijtje: peuters hebben door corona weinig meegemaakt. Toch maken deskundigen zich over onze jongsten weinig zorgen, tieners hebben het moeilijker.

 1. Jessica had extreme zwangerschapsmisselijkheid: 'Ik leefde op siroop, kaas en cola zonder prik’

  Jessica had extreme zwanger­schaps­mis­se­lijk­heid: 'Ik leefde op siroop, kaas en cola zonder prik’

  Jessica Sinay was net zwanger, kon geen slokje water meer binnenhouden en spuugde dertig keer op een dag. ,,Kijk het maar even aan”, zei de huisarts. Maar toen ze 14 kilo was afgevallen in drie dagen tijd, belandde ze uitgeput in het ziekenhuis. Sinay had hyperemesis gravidarum (HG), een zwangerschapsaandoening die levensbedreigend kan zijn. ,,Naast het overgeven en de misselijkheid is het onbegrip het ergst.”
 2. Lara (7) kan niet eten en drinken en zit daarom nu als superheldfiguurtje bij een Happy Meal
  PREMIUM

  Lara (7) kan niet eten en drinken en zit daarom nu als superheld­fi­guur­tje bij een Happy Meal

  Als de pauze is aangebroken, rennen haar klasgenootjes naar de kapstok om hun broodtrommels uit hun schooltassen te vissen. Lara Punar (7) uit Raalte voelt die haast niet. Ze kan niet eten en niet drinken, doordat haar darmen niet werken. Voeding krijgt ze elke nacht via haar bloedbaan. Om aandacht te vragen voor haar aandoening, deelt McDonald's vanaf dinsdag superheldenpoppetjes van Lara uit bij Happy Meals. ,,Het poppetje heeft superkracht, net als ik.”