Kinderen vergelijken de potloden met hun huidskleur.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderen vergelijken de potloden met hun huidskleur. © Angeliek de Jonge

Niet iedereen is hetzelfde, dus gebruikt deze school twaalf verschillende huidskleurpotloden

Generaties kinderen gebruikten in de klas één potlood voor huidskleur. Als de kleuters van meester Dirk nu de opdracht krijgen om zich te tekenen, hebben ze de keuze uit twaalf verschillende huidtinten. En dat is een belangrijke stap voorwaarts, zegt een onderwijsexpert.  

 1. De scholen gaan weer open! Nooit eerder was Marieke zo blij dat ze zoveel werk voor niks heeft gedaan
  PREMIUM
  marieke doet pabo

  De scholen gaan weer open! Nooit eerder was Marieke zo blij dat ze zoveel werk voor niks heeft gedaan

  De roosters voor de lessen en de noodopvang waren allemaal klaar. We schreven een uitgebreide brief voor de ouders met daarin de planning van alle lesstof en de tijden van het online onderwijs. Ook hadden we een mooie lijst met tips gemaakt voor voorspoedig thuisonderwijs zoals: ‘zet een timer voor je kind zodat je zelf ook even een kwartiertje aaneengesloten kunt werken’ of ‘laat het kind op een plekje werken waar geen speelgoed binnen handbereik is’.
 2. Het einde van de couveuse? Onderzoekers aan de TU Eindhoven ontwikkelen kunstbaarmoeder

  Het einde van de couveuse? Onderzoe­kers aan de TU Eindhoven ontwikke­len kunstbaar­moe­der

  In Nederland wordt ongeveer zeven procent van alle baby's te vroeg geboren. Een premature geboorte kan levensgevaarlijk zijn. Onderzoekers aan de TU Eindhoven werken daarom aan een ‘kunstbaarmoeder’, een soort couveuse 2.0 die de overlevingskansen en levenskwaliteit van extreem vroeggeboren baby’s moet vergroten. ,,Binnen acht jaar willen we de eerste extreem vroeggeboren baby’s helpen.”