‘Met twintig minuten voorlezen per dag komt je kind met 2 miljoen woorden per jaar in aanraking’

VideoBijna een kwart van alle Nederlandse kinderen loopt het risico laaggeletterd te worden. De leesvaardigheid daalt hard. Wil je voorkomen dat je kind een taalachterstand oploopt? Dan is meer voorlezen al een mooie stap.

 1. Als er een dinosaurus bij je in de klas zit – in deze verrassende kinderboeken is school nooit saai
  Kinderboekenrecensie

  Als er een dinosaurus bij je in de klas zit – in deze verrassen­de kinderboe­ken is school nooit saai

  Misschien is weer naar school moeten niet zo leuk, maar erover lezen wel! Vanaf komende maandag zitten alle Nederlandse kinderen weer in de schoolbanken. Over leuke juffen en stomme meesters (of andersom) en het saaie maar soms ook enerverende schoolleven zijn tal van kinderboeken geschreven. Kinderboekenrecensent Jaap Friso selecteert enkele kinderboeken die het lezen meer dan waard zijn.
 2. Pubers aan het lezen krijgen met deze drie dikke vakantieboeken
  Kinderboekenrecensie

  Pubers aan het lezen krijgen met deze drie dikke vakantie­boe­ken

  Geen probleem als je deze zomer geen vakantie viert in het buitenland want in boeken kun je ook op reis. Bijvoorbeeld naar piratenschepen in China, valsemunters in Amerika en de wouden in een land dat veel weg heeft van Suriname. Jeugdboekenrecensent Jaap Friso tipt drie recente jeugdromans waarin de wereld naar jou toekomt. Lekker dikke en spannende boeken voor kinderen boven de 12 jaar om helemaal in te verdwijnen.