Melissa Dongelmans (r) geeft turbo zwemles in Aquarijn aan Elijah Tuhumena (l) en Joy Kalkhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Melissa Dongelmans (r) geeft turbo zwemles in Aquarijn aan Elijah Tuhumena (l) en Joy Kalkhoven. © Merel Klijzing

Kinderartsen waarschuwen voor groter risico op verdrinking door achterstand zwemles

Kinderartsen slaan alarm over het aantal bijna-verdrinkingen van kinderen. De afgelopen tien jaar  kwamen gemiddeld 78 kinderen per jaar daardoor in het ziekenhuis terecht, dertien daarvan overleden. Door de coronamaatregelen zijn er veel minder zwemlessen gegeven en is het risico verhoogd. Ouders kiezen daarom bewust voor een intensieve ‘turbo’ zwemcursus, zoals in Alphen.

 1. Sebastian en zijn vriendin beleven nachtmerrie: 'Een kind neem je niet, maar moet je gegund zijn’
  PREMIUM

  Sebastian en zijn vriendin beleven nachtmer­rie: 'Een kind neem je niet, maar moet je gegund zijn’

  ‘Amor Vincit Omnia’. Liefde overwint alles. De Latijnse woorden op de getatoeëerde arm van Sebastian van Laar (34) hadden amper een betere plek kunnen krijgen. De voetballer van het Zutphense De Hoven en zijn vriendin Angelique werden in hun zoektocht naar nieuw levensgeluk door het leven ongenadig hard gebeten. Hun geduld, maar ook hun relatie werd danig op de proef gesteld.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.