Columniste Marieke Dubbelman.
Volledig scherm
PREMIUM
Columniste Marieke Dubbelman. © Angliek de Jonge

Juf Marieke staat voor klas met knuffelende kindjes: ‘Vraag is niet of ik corona krijg, alleen wanneer’

marieke doet paboVorige week concludeerde mijn collega Jerry Goossens dat zijn vrouw als docent in het middelbaar onderwijs in de frontlinie van de coronapandemie staat. Want de vaccinatiegraad onder middelbare scholieren is schrikbarend laag. Mondkapjes worden amper gedragen en aan afstand houden doen de scholieren ook niet, zo schreef hij.

 1. Kinderen en hun financiële opvoeding: ‘Wie materialistisch is, gedraagt zich vaker onethisch’
  PREMIUM

  Kinderen en hun financiële opvoeding: ‘Wie materialis­tisch is, gedraagt zich vaker onethisch’

  Wat laat je je kind doen met zijn zakgeld, vanaf welke leeftijd geef je het en hoeveel? Mag je een goed rapport belonen met een zakcentje? Het zijn vragen waar elke ouder wel eens mee worstelt. ,,Ik vergelijk het altijd met seksuele voorlichting. Wie goed geïnformeerd is, neemt betere beslissingen”, zegt financieel expert Liesje Vanneste, die een boek schreef over het thema.
 2. Zoon van Marieke verdient met vakkenvullen bijna net zoveel als moederlief voor de klas
  PREMIUM
  marieke doet pabo

  Zoon van Marieke verdient met vakkenvul­len bijna net zoveel als moederlief voor de klas

  Onlangs kwam mijn 18-jarige zoon buitengewoon vrolijk thuis van zijn bijbaantje bij een grote supermarkt. Monter meldde hij dat hij die dag 140 euro netto had verdiend. Op zondag krijgt hij namelijk dubbel uitbetaald. Inwendig maakte ik een snelle rekensom en moest een klein beetje slikken. Mijn zoon had die dag met vakkenvullen maar 7 euro minder verdiend dan ik met een lange dag kinderhoofden vullen.