Een cake smash is tegenwoordig dé manier om de eerste verjaardag van je kind te vieren: de cake wordt niet opgegeten, wél wordt-ie in het gezicht geduwd of er wordt gewoon mee gespeeld voor een fotoshoot.
Volledig scherm
Een cake smash is tegenwoordig dé manier om de eerste verjaardag van je kind te vieren: de cake wordt niet opgegeten, wél wordt-ie in het gezicht geduwd of er wordt gewoon mee gespeeld voor een fotoshoot. © Els Van Echelpoel

Je baby van 1 loslaten op een taart met camera in de aanslag: dat is een 'cake smash'

Het hoofd van je kind in een taart en klikken maar met die camera: dat vat het Amerikaanse fenomeen ‘cake smash’ nog het best samen. ,,Baby’s vieren hun eerste verjaardag door een prachtige taart de vernieling in te slaan voor een fotoshoot. Hoe meer geklieder, hoe leuker", is de gouden regel volgens fotograaf Els Van Echelpoel. Zo organiseer je zo’n cake smash voor je 1-jarige kindje. 

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?