Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

‘Deur dicht, oordoppen in en laat maar janken: zo staat de generatie voor ons erin’

Nachtbraken, chronische wegtrekkers en grijze wallen: veel jonge ouders zijn de klos. Kinder- en slaapcoach Aisha Scheuer en ervaringsdeskundige Marloes Grimbergen schreven samen het boek Slaapt-ie al door? en gaan los op zeven stellingen.

 1. Nina en Suzanne kregen kinderen dankzij zaaddonor Leon. Ze lijken lang niet de enigen. ‘Achteraf gezien heb ik veel rode vlaggen genegeerd’

  Nina en Suzanne kregen kinderen dankzij zaaddonor Leon. Ze lijken lang niet de enigen. ‘Achteraf gezien heb ik veel rode vlaggen genegeerd’

  Nina en Suzanne kregen kinderen dankzij een spermadonor die ze online vonden. Leon heet hij, alhoewel hij meerdere aliassen gebruikte, ontdekken ze. De twee vrouwen komen er dankzij eigen speurwerk en de familie van Leon achter dat er ,,minimaal tachtig vrouwen in Nederland” de afgelopen 14 jaar zwanger van deze spermadonor raakten. Zij delen hun verhaal om zo, misschien, nog meer vrouwen op te sporen die ook kinderen hebben gekregen van Leon.
 2. Miquel kreeg een kind op zijn 17de: ‘Oh, is er ook een vader, vroeg de verloskundige. Dat was naar’
  PREMIUM

  Miquel kreeg een kind op zijn 17de: ‘Oh, is er ook een vader, vroeg de verloskun­di­ge. Dat was naar’

  Niet voetballen met vrienden en feesten in het weekend, maar poepluiers verschonen, weinig slaap en financiële zorgen. Miquel Blok (19) had ruim twee jaar geleden nooit kunnen bedenken dat dit zijn realiteit zou zijn. De geboorte van zijn zoontje zette het leven van hem en zijn vriendin op zijn kop. Maar waar zij veel hulp en begeleiding kreeg, voelde hij zich vaak een buitenstaander. ,,Het was fijn geweest als iemand aan mij had gevraagd: wat heb jíj nodig?”
 3. Kinderboekenrecensent tipt de zes leukste uitgaven voor Kinderboekenweek
  Kinderboekenrecensie

  Kinderboe­ken­re­cen­sent tipt de zes leukste uitgaven voor Kinderboe­ken­week

  ‘Gi-ga-groen, gi-ga-groen. Kom mee naar buiten, er is genoeg te doen’, zingt Kinderen voor Kinderen in het Kinderboekenweeklied. Omdat de Kinderboekenweek, die volgende week woensdag begint, in het teken staat van de natuur, verschijnen er heel veel informatieve kinderboeken over dieren, het bos en het klimaat. Kinderenboekenrecensent Jaap Friso zet interessante uitgaven op een rijtje.