Joris Poffers bij de buitenunit van zijn hybride warmtepomp. Door het energieprijsplafond is hij volgens de Consumentenbond goedkoper uit als hij komende winter op gas stookt. Poffers zelf heeft nog een derde optie: hij verwarmt met de houtkachel.
Volledig scherm
PREMIUM
Joris Poffers bij de buitenunit van zijn hybride warmtepomp. Door het energieprijsplafond is hij volgens de Consumentenbond goedkoper uit als hij komende winter op gas stookt. Poffers zelf heeft nog een derde optie: hij verwarmt met de houtkachel. © eric brinkhorst

Warmtepomp uit, cv-ketel aan is het goedkoopst komende winter: ‘Totaal onlogisch’

Het prijsplafond voor energie pakt niet goed uit voor de verduurzaming. Een warmtepomp is deze winter veel duurder in gebruik dan de cv-ketel, tonen berekeningen aan.

3 reacties

 • Joop VanHasselt

  1 week geleden
  Hoe kan het zijn dat door dit plan gestimuleerd wordt om meer gas(een fossiele) brandstof te gebruiken doordat gas gebruiken op een gegeven moment goedkoper is dan electriciciteit(overwegend goene energie) ? Weet meneer Jetten wel hoe dit werkt? Dit is een grote miskleun.
 • Sjaak Kant

  1 week geleden
  Bij het verhaal wordt onvoldoende de situatie betrokken dat iemand veel zonnepanelen op zijn / haar dak heeft liggen. Daarmee kan het verbruik van die hybride warmtepomp gesaldeerd worden.
 • Anton Lips

  1 week geleden
  Kabinet stelt allerlei regeltjes op om over te stappen op electro. Helaas zijn er geen warmtepompen of hybride ketels tekrijgen.en ook geen personeel om ze te plaatsen. Wat een rotzooitje maken ze toch overal van.
 1. Met deze maatregelen gaat je energiegebruik in huis fors naar beneden
  PREMIUM
  vijf vragen

  Met deze maatrege­len gaat je energiege­bruik in huis fors naar beneden

  Daling van de gasprijs op komst? Daar merkt de gemiddelde Nederlander nog helemaal níets van. Nog altijd betalen huishoudens met een nieuw contract honderden euro’s per maand extra voor energie. Besparen is dus belangrijker dan ooit, zeker nu de temperaturen weer dalen. Maar hoe breng je zelf je verbruik in huis fors omlaag? En wat moet je doen als je tóch in financiële problemen komt door de hoge kosten? Vijf vragen en antwoorden.