Leonie van Baast gebruikt plantenpotten met waxinelichtjes om haar kamer te verwarmen. Soms zet ze daar nog een pannetje water op voor een kopje thee.
Volledig scherm
PREMIUM
Leonie van Baast gebruikt plantenpotten met waxinelichtjes om haar kamer te verwarmen. Soms zet ze daar nog een pannetje water op voor een kopje thee. © Ron Magielse/Pix4Profs

Het nijpt nu al bij Leonie, Gwen en Ringo en dan moet de winter nog beginnen

,,Ik maak me zorgen, de kou komt eraan.” Leonie, moeder van vijf, is niet de enige die zich zorgen maakt. Levensmiddelen, energie, de ziektekostenverzekering, alles wordt duurder. Leonie, Gwen en Ringo laten ons meekijken in hun huishoudboekje. Hoe komen ze de winter door?

 1. Met deze maatregelen gaat je energiegebruik in huis fors naar beneden
  PREMIUM
  vijf vragen
  1

  Met deze maatrege­len gaat je energiege­bruik in huis fors naar beneden

  Daling van de gasprijs op komst? Daar merkt de gemiddelde Nederlander nog helemaal níets van. Nog altijd betalen huishoudens met een nieuw contract honderden euro’s per maand extra voor energie. Besparen is dus belangrijker dan ooit, zeker nu de temperaturen weer dalen. Maar hoe breng je zelf je verbruik in huis fors omlaag? En wat moet je doen als je tóch in financiële problemen komt door de hoge kosten? Vijf vragen en antwoorden.