Shutterstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Testament dateert van vóór er kinderen waren, over eventuele voogdij is niets geregeld

Waarvan AkteWaargebeurde voorvallen uit de notarispraktijk, opgetekend door journalist Johan Nebbeling in ons katern ZO. Deze week over een testament dat werd opgesteld toen de ouders nog geen kinderen hadden.

 1. Beleggen voor beginners: ‘Onze gouden regel: schrijf per maand 10 procent van je inkomen over’
  PREMIUM

  Beleggen voor beginners: ‘Onze gouden regel: schrijf per maand 10 procent van je inkomen over’

  Steeds meer mensen kiezen ervoor om te gaan beleggen: Uit onderzoek van ABN AMRO blijkt dat 44 procent van de mensen die nog niet beleggen dit wel overwegen. Niet zo gek als je bedenkt dat de spaarrentes laag zijn en de inflatie stijgt, waardoor je spaargeld over de jaren steeds minder waard wordt. ,,Als je je hele leven tien procent van je inkomen op je beleggingsrekening zet, kun je serieus geld verdienen.”
 2. Sparen of beleggen? ‘Als je 1000 euro hebt blijf je een slachtoffer van de spaarmarkt’
  PREMIUM

  Sparen of beleggen? ‘Als je 1000 euro hebt blijf je een slachtof­fer van de spaarmarkt’

  De lage spaarrente die de Nederlandse grootbanken, Rabobank, ING, ABN Amro en Volksbank, bieden houdt de gemoederen bezig. De banken rekenen de renteverhogingen van de Europese Centrale Bank (ECB) meteen door in de rente op leningen, zoals de hypotheekrente. Maar de spaarder komt er bekaaid van af. Die krijgt nu 1 procent bij ING en de Rabobank bij een vrij opneembare spaarrekening. Dat is weliswaar vier keer zoveel als vorig jaar, maar nog steeds veel minder dan de inflatie. Je spaargeld wordt dus elk jaar minder waard.