Vooral jonge zzp'ers bouwen veel te weinig pensioen op, ook omdat ze tussendoor geen geld kunnen opnemen. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Vooral jonge zzp'ers bouwen veel te weinig pensioen op, ook omdat ze tussendoor geen geld kunnen opnemen. Foto ter illustratie. © Getty Images

Snel rijk worden met beleggen is vaak een illusie, met deze 5 tips beleg je veilig

Torenhoge rendementen en snel rijk worden met beleggen? Dat is waar ‘malafide beleggingsaanbieders’ met onder andere nepadvertenties op inspelen. Het aantal meldingen bij  de fraudehelpdesk is dit jaar met ongeveer 30 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar, blijkt uit nieuwe cijfers. Samen met de Autoriteit Financiële Markten (AFM) slaan ze alarm. Maar hoe herken je ‘slechte deals’ en hoe beleg je veilig? We belden twee experts. 

  1. Leugentjes om bestwil en kleding met kaartjes er nog aan? Zo werkt een koopverslaving
    PREMIUM

    Leugentjes om bestwil en kleding met kaartjes er nog aan? Zo werkt een koopversla­ving

    Van ‘Ik heb er toch hard voor gewerkt’ tot ‘Ja, maar het was uitverkoop’: als het om shoppen gaat, hebben we vaak een lange lijst met smoesjes klaar. Maar waar eindigt de ‘retail therapy’ en begint de verslaving? Een expert in consumentengedrag en een klinisch psycholoog helpen je vast te stellen of je zelf problematisch koopgedrag vertoont, en wat je eraan kan doen. ,,De alarmbellen gaan vaak veel te laat af.”