Miranda reed onverzekerd rond: 'Verzekering was tot onze verbazing wegens wanbetaling stopgezet’
GeldflatersIedereen maakt weleens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun monetaire misstap. Deze week Miranda Vermeer (26), die een maand onverzekerd bleek rond te rijden.
Wanneer speelde dit?
Miranda: ,,Toen mijn vriend en ik in februari vorig jaar samen een huis kochten, hebben we goede afspraken gemaakt over de financiën. We openden allebei een eigen spaar- en betaalrekening en daarnaast een gezamenlijke rekening waar we allebei maandelijks een vast bedrag op storten voor vaste lasten.
We gingen een maand later met de familie een weekendje weg en besloten wat geld van onze gezamenlijke rekening te pakken. Het was einde maand, ons salaris zou na dat weekend weer gestort worden en dan zouden we onze gezamenlijke rekening weer aanvullen.”
En toen?
,,Op zondag 23 april kreeg mijn vriend een mail van de verzekeringsmaatschappij dat onze autoverzekering was stopgezet. Eerst dachten we nog dat het spam was, maar toen hij het opende, lazen we tot onze verbazing dat de verzekering daadwerkelijk was stopgezet. Wegens wanbetaling en al per 26 maart.”
Ook een geldflater begaan? Een misser waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven en wil je anderen daar met jouw verhaal voor behoeden? Mail dan naar geld@dpgmedia.nl.
Hoe kan dat nou?
,,Doordat we dat geld voor dat weekendje weg hadden gepakt, stond er niet genoeg geld op de gezamenlijke rekening om de autoverzekering af te schrijven. Dat hadden we niet in de gaten.”
Keken jullie nooit naar jullie automatische afschrijvingen?
,,We keken niet iedere maand of alles wel was afgeschreven. Normaal ontvang je in zo’n geval ook bericht van de bank dat de automatische incasso mislukt is, maar dat hebben we nooit gehad. En de autoverzekering had het ook horen aan te geven. Dan hadden we het meteen kunnen betalen.”
We waren er echt van geschrokken. Stel dat er iets gebeurd zou zijn!
Dus jullie hebben een maand onverzekerd rondgereden?
,,Ja. We waren er echt van geschrokken. Stel dat er iets gebeurd zou zijn! Gelukkig was dat niet het geval.”
Hebben jullie die verzekeringsmaatschappij gebeld?
,,De laatste regel van die mail was: ‘We vinden het jammer dat het zo is gegaan.’ Het was wel duidelijk dat we niet meer welkom waren als klant. We hebben nog een poging gedaan ze te bellen om het uit te leggen, maar dan sta je in een wachtrij waar we 10 cent per minuut voor betaalden, dus na een tijdje hingen we op, daar wilden we geen geld meer aan uitgeven.”
En een nieuwe verzekering afsluiten?
,,We probeerden een andere maatschappij, maar die wilde drie dagen bedenktijd voor ze ons aannamen. Misschien zaten we al in een systeem waarbij we geregistreerd stonden als wanbetalers? Gelukkig wilde een andere verzekeringsmaatschappij wel meteen met ons in zee, we konden diezelfde ochtend nog lid worden.”
Tekst loopt door na de foto.
Wat heb je ervan geleerd?
,,Voortaan storten we een ruimer bedrag op onze gezamenlijke rekening in plaats van precies wat we nodig hebben en checken we altijd even of alles is afgeschreven.
Een tijdje geleden kocht ik een elektrische fiets, ook met een verzekering, die ik meteen in één keer voor een heel jaar wilde betalen. Elke keer checkte ik of het al was afgeschreven, maar dat was iedere keer nog niet gebeurd. Ik ben maar gaan bellen, want stel je voor dat hij gestolen zou worden en ik dan niet verzekerd zou zijn omdat dat geld nog niet was afgeschreven. Dus ik bellen. Bleek dat het allang betaald was, maar omdat een tussenorganisatie het had afgeschreven, had ik het niet als de verzekering voor die fiets herkend.
Ik schaamde me dat ik hiervoor belde, maar de vriendelijke jongen van de verzekeringsmaatschappij zei lief: als je gewoon even met iemand wilt praten, mag je ook bellen. Toen voelde ik me helemaal een oud omaatje dat het niet helemaal meer op een rij heeft, haha. Maar je wordt extra voorzichtig van zo’n flater. Ergens voelt het nog steeds alsof wij, hoe onterecht ook, wanbetalers zijn.”
En ben je nu meer geld kwijt aan de autoverzekering?
,,Hij is 3 euro per maand goedkoper! Een geluk bij een ongeluk.”
Wil je op de hoogte blijven van handige tips om met je geld om te gaan en geïnspireerd raken door hoe anderen hun financiën regelen? Volg ons dan op Facebook en Twitter!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Altijd maar reizen voor je werk, is dat nou wel zo leuk? ‘Moest wel eens een verjaardag van mijn kind missen’
Elke dag na je werk naar huis, dat is niet voor iedereen de realiteit. Deze drie Nederlanders waren soms vaker onderweg dan thuis. Hoe is het om veel te reizen voor je baan en hoe gaat het thuisfront daarmee om? -
Zo deel je zo min mogelijk persoonlijke data met Facebook
Steeds meer mensen maken zich zorgen over wat Facebook met hun persoonlijke data doet. Met onderstaande tips hou je zoveel mogelijk informatie privé. -
Update
Rekening drinkwater volgend jaar fiks hoger door inflatie
De rekening voor drinkwater zal volgend jaar sowieso 10 procent oplopen door de hoge inflatie, aldus de topman van Vitens, het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. De stijging van de nota kan ‘op termijn’ zelfs uitkomen op 20 à 25 procent, doordat de waterbedrijven ook duurzame investeringen deels doorberekenen aan klanten. -
PREMIUM
Na een 'gezellig gesprek met een bankmedewerker' was de 81-jarige Ans 8000 euro kwijt
Ruim 8000 euro. Dat is het bedrag dat een slinkse oplichter die zich voordeed als ING-medewerker aftroggelde van de 81-jarige Ans de Groot uit Hellevoetsluis. Deels van haar eigen bankrekening, deels van de zakelijke rekening van de volksdansvereniging waarvoor ze actief is. ,,Die man moet hebben gedacht: die ouwetjes van de dansvereniging kunnen we wel even oplichten.’’ -
Geldflaters
Tineke bestelde online via een advertentie: ‘Het viel bij het openen van de verpakking al uit elkaar’
Iedereen maakt wel eens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun monetaire misstap. Deze week Tineke Veenstra (32), die malafide hulpmiddelen kocht via advertenties op sociale media.
-
Geldflaters
Bodil kocht twee keukens: 'In het begin was ik echt boos op mezelf, ik kon wel huilen’
Iedereen maakt weleens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun monetaire misstap. Deze week Bodil van Veen (44), die voor haar nieuwe huis per ongeluk twee keukens kocht. -
Koken & Eten
Koud water of kokend water? Zo kook je je aardappelen het best
Eet jij vaak aardappelen? En hoe maak jij ze dan klaar? De een doet het met kokend water, de ander zet ze met koud water op. Experts geven hun adviezen voor het goed klaarmaken van de pieper. -
PREMIUM
Steeds meer moeite met rondkomen: ‘Niet verwacht dat spaargeld zo snel zou verdampen’
Hoge energietarieven, prijzige boodschappen en benzine: het leven wordt steeds duurder. En of je nu hoogopgeleid, laagopgeleid of student bent, allemaal moeten we de broekriem aanhalen. Want niet alleen lage inkomens komen financieel klem, ook huishoudens met een inkomen boven modaal duiken in de min, blijkt uit berekeningen van het Nibud. Wat betekent dat?