Er wordt nog druk gesproken over de digitale euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Er wordt nog druk gesproken over de digitale euro. © Getty Images

Einde van cashgeld nu echt in zicht door digitale euro? ‘Gaat om een fundamentele verandering’

Europese centrale banken werken hard aan de invoering van de digitale euro; een nieuwe munt waar al veel om te doen is voordat er een officieel plan is. Moeten we met z’n allen overstappen naar een volledig ander betalingssysteem, en verdwijnt daarmee ons contant geld? Er gaat - mits hij er komt - in elk geval iets veranderen.

5 reacties

 • a Marijnissen

  2 maanden geleden
  Mee eens, Piet van Raaijmakers. Ook het gevaar dat betalen met contanten veel duurder zal uitpakken.
 • Peter Smans

  2 maanden geleden
  Als mantelzorger is contant geld bij boodschappen doen onmisbaar je wil geen pincode en bankpas van iemand die zelf geen boodschappen meer kan doen.
 • piet van raaijmakers

  2 maanden geleden
  Het grote gevaar van de digitale euro schuilt niet in de schending van privacy. Het gevaar zit in de mogelijkheid dat de koersverhouding tussen de digitale en de chartale euro zodanig wordt dat de ECB negatieve rentes kan gaan berekenen waarbij de negatieve rente van afgelopen jaren zeer schril afsteekt. Het IMF heeft studie gedaan naar de mogelijkheden om negatieve rentes in het leven te roepen. Zie hiervoor WP/19/84 en WP/18/191 van het IMF.
 • Ton Volger

  2 maanden geleden
  Big Brother is watching jou. DDR praktijken.
 • Peter van Dijk

  2 maanden geleden
  Wat een ramp ! Iedere betaling wordt dan gevolgd. Wat U koopt, waar U koopt, hoeveel U koopt. En het aller ergste Maxima zit op de schoot van Klauw Schwab.