De mensen die hun schouders onder de 'voedselhulppas' hebben gezet. V.l.n.r. Rahma Hulsman, Marjolein Roelfsema, Nico van Splunter, Richard Meijer, Martijn Tabbernee en Dirck Slabbekoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
De mensen die hun schouders onder de 'voedselhulppas' hebben gezet. V.l.n.r. Rahma Hulsman, Marjolein Roelfsema, Nico van Splunter, Richard Meijer, Martijn Tabbernee en Dirck Slabbekoorn. © Frank de Roo

Deze nieuwe pinpas is een alternatief voor de voedselbank: ‘Geeft gevoel van eigenwaarde terug’

Een voedselpakket ophalen bij een Voedselbank is voor tienduizenden huishoudens in Nederland bittere noodzaak. Niemand staat er voor zijn lol voor in de rij. In Rotterdam is nu een proef gestart waarbij mensen die leven in armoede, een betaalpas krijgen waarop wekelijks een vast bedrag wordt gestort om zelf boodschappen mee te doen. Stigma-vrije voedselhulp noemen de initiatiefnemers het. 

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.