Dennis gaf bijna 8000 euro uit aan de operatie van zijn kat: ‘Twee weken later heb ik haar laten inslapen’
GeldflatersIedereen maakt wel eens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun geldflater. Deze week Dennis Lans (31) die bijna 8000 euro uitgaf aan een operatie voor zijn kat die twee weken later alsnog stierf.
Wanneer speelde dit?
,,Begin 2020. Mijn kat, Korra, een poesje van 5 jaar, was ziek en dat bleek al vrij snel ernstig te zijn.”
Hoe kwam je erachter dat het mis was?
,,Ze wilde niet meer eten en verstopte zich telkens. Dus ging ik met haar naar de dierenarts. De echo liet zien dat er een niersteen vastzat in haar urineleider, dat is het buisje naar de blaas toe. Hierdoor kon ze het vocht uit haar nier niet meer kwijt en ging haar nier opzetten waardoor ze ernstig nierfalen had. Ze had heel erg veel pijn.”
Wat adviseerde de dierenarts?
,,Ik kreeg het advies om meteen met haar naar het Universitair Dierenziekenhuis in Utrecht te gaan. Ik had geen vervoer dus samen met mijn broer reed ik met Korra naar Utrecht. Om 22.00 uur ‘s avonds gaf ik haar daar af. Ze herhaalden de tests die mijn dierenarts al had uitgevoerd en ze kwamen met een voorstel voor een operatie aan haar nieren.”
Hoeveel zou het je kosten?
,,3000 euro voor de operatie en 300 euro terugkerende kosten per maand. Na het eerste halfjaar zou dat 300 euro per kwartaal worden, voor de herhaalafspraak voor controle en het doorspoelen van het systeem.”
Ook een geldflater begaan? Een misser waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven en wil je anderen daar met jouw verhaal voor behoeden? Mail dan naar geld@dpgmedia.nl.
Dat is ontzettend veel geld!
,,Ja en het was niet de eerste keer dat ze iets had. Ze had een keer longontsteking, ze kon eens een tijd niet lopen en had ernstige rugklachten; met Korra was er altijd van alles en nog wat.”
En toch ging je ervoor?
,,Toen ik haar uit het asiel haalde, was ze een halfjaar. Ik wist niet dat het een probleemkatje zou worden, ik was zo dol op haar. Daarvoor was ik net richting Brabant verhuisd, daar kende ik niemand. Daardoor betekende ze veel voor me en wilde ik zo ver mogelijk gaan om haar te redden. Tot ik de grens financieel had bereikt.”
In overleg met de dierenarts heb ik haar laten inslapen. Ze is in mijn armen overleden, dat was rustiger voor haar
En waar lag die grens uiteindelijk?
,,Tijdens het traject hielden ze me netjes op de hoogte en vroegen me telkens eerst of ik akkoord ging met het bedrag. De operatie was geslaagd, daarna lag ze 3 dagen op de intensive care, daarna kreeg ze nazorg. Toen ze na anderhalve week nog steeds niet zelfstandig kon eten - ze kreeg sondevoeding - kreeg ik haar mee naar huis in de hoop dat haar vertrouwde omgeving een positief effect zou hebben. Maar na een dag thuis zat ik alweer bij de dierenarts; de plek waar het buisje voor de sondevoeding doorheen ging, was ontstoken.
Ik was al bijna 8000 euro kwijt, meer kon ik niet opbrengen. In overleg met de dierenarts heb ik haar laten inslapen. Ze is in mijn armen overleden, dat was rustiger voor haar.”
Hoe kijk je erop terug?
,,Ik had haar graag nog een jaar of tien bij me gehad. Ik ben blij dat ik de financiële mogelijkheden had om haar proberen te redden maar achteraf besef ik dat ik het meer voor mezelf probeerde dan voor haar. Ik ben heel verdrietig geweest maar inmiddels heb ik Suusje, ook een poes uit het asiel. Haar ga ik wel laten verzekeren, want door Korra weet ik hoe duur een huisdier kan uitpakken.”
Welke behandelingen worden er eigenlijk vergoed door een ziektekostenverzekering voor je hond of poes? Vergelijkingsite Independer legt uit wat een huisdierverzekering inhoudt.
Wil je op de hoogte blijven van handige tips om met je geld om te gaan en geïnspireerd raken hoe anderen hun financiën regelen? Volg ons dan op Facebook en Twitter!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Dit zijn de goedkoopste auto's voor private lease
Met private lease kun je voor een vast bedrag in een gloednieuwe auto rijden. Nagenoeg alles is inbegrepen: of het nu wegenbelasting, de verzekering, onderhoud of pechhulp is, je hoeft er niet over na te denken. Dit zijn de goedkoopste modellen. -
Geldflaters
Angela zette 130 euro aan boodschappen bij de verkeerde deur: ‘Ze lijken allemaal op elkaar’
Iedereen maakt wel eens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun geldflater. Deze week Angela Moerdijk (39), die voor 130 euro aan boodschappen bij de verkeerde deur achterliet. -
PREMIUM
Hoeveel geld geef je aan collega die iets te vieren heeft? En wat als je diegene niet zo leuk vindt?
Wie veel collega’s heeft, kan er ongetwijfeld over meepraten: de feestelijke aangelegenheden volgen elkaar in hoog tempo op. De een krijgt een baby, de ander gaat met pensioen en nog een ander blaast vijftig kaarsjes uit. Wat is een aanvaardbaar bedrag per persoon om samen neer te leggen voor je collega? -
interview
Paniek om een dringend mailtje van de baas: waarom ons brein soms worstelt met werk
Kenniswerk is zwaar voor onze mentale gezondheid, ziet Christianne Vink, psycholoog en auteur van Het grote hoe ik werk boek. Ze ontmoet in haar praktijk werkenden die worstelen met vermoeidheid en stress, en zich tegelijkertijd moeilijk kunnen concentreren. Wat kun je daaraan doen? -
PREMIUMGeld & Geluk
Ruud schrikt van kosten voor personal trainer: ‘90 euro per uur, en dat 3 keer per week’
In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Als je je hobby’s goedkoop houdt, kun je businessclass naar Bali, weten Marcel en Ruud. ‘En we hebben luxueus de wc verbouwd.’
-
PREMIUM
Loesje was slachtoffer van toeslagenaffaire: ‘30.000 euro compensatie gebruikte ik voor nieuwe start’
Getroffen door de toeslagenaffaire, maar nog lang niet uit de ellende. Wordt 2023 het jaar waarin het beter gaat met de gedupeerden? De één is strijdbaar, de ander schaamt zich nog steeds en weer een ander weet maar net de eindjes aan elkaar te knopen. -
-
-
PREMIUM1
Op korte termijn dalen de energieprijzen, waar doe je als consument goed aan?
Nu Budget Energie als eerste de energieprijzen verlaagt tot onder het prijsplafond, verwachten experts dat meer leveranciers volgen. Waar zit je als klant het beste, in een snel veranderende markt? -
Koken & Eten
Hygiëne in de keuken: maak ook je kruidenpotjes af en toe goed schoon
Veel gevallen van voedselvergiftiging ontstaan thuis, aldus het RIVM. De meeste bacteriën in de keuken denk je waarschijnlijk te vinden in de keukenhanddoek, vuilnisbak of snijplank, maar uit een nieuwe studie blijkt dat kruidenpotjes nog grotere bacteriemagneten zijn.